Комисията по бюджет и финанси ще произведе доклад, в който

...
Комисията по бюджет и финанси ще произведе доклад, в който
Коментари Харесай

Каримански: Инфлацията не е само привнесена

" Комисията по бюджет и финанси ще създаде отчет, в който ще бъдат ясно написани обособените мнения и позиции, с цел да са в интерес на ръководещите и държавното управление. Да може държавното управление да се възползва от този професионален потенциал, събран към кръглата маса и в това време да бъдем ясно разбрани от обществото, че когато експертите се съберат на един подобен конгрес, могат да бъдат задоволително откровени и прями за това по какъв начин и по какъв метод ще се оправим с всички тези провокации, пред които сме изправени и по-специално инфлацията, икономическия напредък и въвеждането на еврото в България ". Това сподели ръководителят на Комисията по бюджет и финанси Любомир Каримански по време на откриването на кръгла маса в Народното събрание на тематика: " Инфлация и стопански напредък. Въвеждане на единната европейска валута в Република България – изгоди, провокации и опасности “.

Шефът на Бюджетна комисия съобщи, че тематиките за инфлацията и еврото би трябвало да се дискутират много по-често изключително за последната половин година, защото те са в основата за икономическия напредък на нашата страна и за опцията България да поеме по един много по-прогресивен път в своята стопанска активност.

Каримански показа презентация на тематика " Инфлация и провокации пред българската стопанска система ". " Инфлацията не е единствено привнесена, както множеството от нас настояват, само че има и детайл, който е генериран вътре в страната. Инфлацията е най-вече по-висока, в случай че се гледа интервалът 2010-2021 година Има изключения сред 2014 и 2015 година Европейска комисия чака инфлацията в България да доближи 11.9 % през 2022 година, което ще бъде двойно по-високо от тази, която се предвижда в самия Европейски Съюз и Еврозоната ", разяснява той.

Според него разликите се дължат на разликата в действителната конвергенция. " България среща и вътрешни провокации като да вземем за пример доста по-ниската енергийна успеваемост, която има страната сега, високата енергоемкост на стопанската система, проблеми с доставките на газ и по-специално проблемите с непредсказуемостта на доставките в средносрочен аспект, както и всички тези скачащи цени, въз основа на горивата като производни точно на тях.

От своя страна шефът на Национален статистически институт Сергей Цветарски показа презентация за икономическо положение на страната - 31.05. 2022 година " В продължение на презентацията на господин Каримански единствено да кажа, че сме се фокусирали върху инфлация и ненапълно икономическо развиване. " По тази причина няколко слайда, които сме структурирали върху показателите на цените на производител, защото те са основата на бъдещата инфлация върху всички останали сфери ", разяснява още той. Според него развиването от август месец насам е много отрицателно и разликата се усилва от това, което би трябвало да покрием като условие.

Калин Христов, който е подуправител на Българска народна банка, разяснява, че имаме по природата си инфлация, която е една от най-трудните за надзор и сложните ръководство и угнетяване. Той обърна внимание, че коронавирусът не е причина за тези фактори, защото те са почнали преди него.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР