Комисията на Световната здравна организация по извънредната ситуация препоръча на

...
Комисията на Световната здравна организация по извънредната ситуация препоръча на
Коментари Харесай

Комисията на СЗО е против изискването на доказателство за ваксинация при пътувания

Комисията на Световната здравна организация по изключителната обстановка предложи на страните да не изискват доказателство за имунизация като изискване за интернационалните пътувания, потвърждавайки позицията си макар възходящата дискусия по въпроса, съобщи Ройтерс.

Комисията, която разгласява решенията от седмото си съвещание на 15 април, се аргументира с лимитираните доказателства дали имунизацията понижава опцията на хората да предават вируса и с " трайното неравноправие в световното систематизиране на имунизациите ". Страните би трябвало да признаят, че условието на доказателство за имунизация задълбочава неравенствата и спомага за неравенство в свободата на придвижване.

Комисията осведоми също, че с три месеца се продължава режимът на изключителна обстановка в световното публично опазване на здравето, разгласен на 30 януари 2020 година Генералният шеф на СЗО е взел решение, въз основа на рекомендацията на комисията, че пандемията продължава да съставлява изключителна обстановка в региона на публичното опазване на здравето от интернационално значение.

Комисията, състояща се от 18 самостоятелни специалисти и 12 съветници, по предписание се събира на три месеца. Първото съвещание беше на 22-23 януари 2020 година Предишното, шесто съвещание, беше на 15 януари тази година. Следващото ще бъде свикано след три месеца, или по-рано, съгласно решението на генералния шеф на организацията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР