Комисията, която оценява офертите за избор на нов тип изтребител

...
Комисията, която оценява офертите за избор на нов тип изтребител
Коментари Харесай

Ген. Стойков: Избираме нов изтребител само между подадените оферти


Комисията, която прави оценка офертите за избор на нов вид изтребител за военната ни авиация, ще прегледа най-вече подадените в период документи. Това стана ясно от думите на ръководителя на групата и пълководец на Военновъздушни сили - генерал-майор Цанко Стойков, представени от БНР.

Припомняме, преди ден от Италия показаха подготвеност да предложат и оферта за нови самолети. До крайния период - 1 октомври предложения подадоха три страни - Съединени американски щати, Швеция и Италия, за четири типа бойни самолети - "Ф-16 ", "Ф-18 ", "Грипен " и "Юрофайтър ".

Италианската оферта, която е включена в състезанието, е за използвани "Юрофайтер ". Пред публичното радио шефът на самолетния отдел на Leonardo Лучио Валерио Чиофи е цитирал сполучливо присъединяване на техни машини по време на така наречен защита на въздушното пространство през 2017-та година. "Готови сме да доставим или нови изтребители или, машини от състава на италианските Военновъздушни сили ", споделя Чиофи.

Припомняме, крайният период за подаване на предложения бе 1 октомври 2018 година

Ген. Цонков съобщи, се придържаме към изискванията, при които сме желали предложенията. Работим при изискванията, които са заложени като условия за предложенията. За да няма офанзиви, ще представим една ясна аргументация по какъв начин сме стигнали до тази аранжировка, която се чака да създадем, сподели ген. Стойков.

По думите му прозрачността на процедурата подсигурява, че няма да се стигне до вероятно обжалване на решението на работните групи.

Той не се тормози, че изборът на нов изтребител няма да стане до края на годината. "По-важното е да се направи необорим избор и по-късно той да бъде задоволително добре контрактуван с доставчика ", сподели командващият Военновъздушни сили.

В лекция пред военни летци от запаса, ген. Стойков назова наивни и неточни изказванията, че българското въздушно пространство може да се охранява от непознати страни.

"Охраната на въздушното пространство е доста значима. Тази задача е единствено една дребна част от пакета витално значими качества, които българските военновъздушни сили дават за обезпечаване на националната сигурност на Република България ", сподели командващият Военновъздушни сили.

Традиционната среща с ветерани бе във връзка 106-ата годишнина от първия военен полет. Тя се организира в Националния военноисторически музей.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР