Комисия за защита на потребителите /КЗП/ се самосезира, извършена бе

...
Комисия за защита на потребителите /КЗП/ се самосезира, извършена бе
Коментари Харесай

КЗП се самосезира: Извършиха проверка в заведението с високите цени на стековете

Комисия за отбрана на потребителите /КЗП/ се самосезира, осъществена бе инспекция в заведението с високите цени на стековете , оповестиха от ведомството. Ангел Джалев от КЗП сподели:

„ КЗП се самосезира, осъществена бе инспекция в заведението, открито е, че част от асортимента на търговеца се предлага за 100 грама без да е конкретизирано каква ще е крайната цена, която потребителят ще заплати. Съставена е административна кореспонденция, даден е период търговецът да изясни по какъв начин тъкмо образува цената. След това ще се реши дали има нелоялна комерсиална процедура. “

Коментарът му идва по отношение на проблема, при който семейство заплати близо 500 лв. за три пържоли на морето. 100 грама коствали близо 35 лв., а трите пържоли били 1400 грама.

„ Търговецът е задължен да дава изчерпателна информация. Така се образува авансово очакване за крайната цена. Хората би трябвало да са по-внимателни и да изискват повече информация преди всяка покупка. Констатирали сме 10% нарушавания от над 400 инспекции по заведенията на морето. Предимно се ревизира за категоризацията на местата за настаняване и заведенията за хранене. Също и грамажите и менютата дали са вярно оповестени “, разяснява Джалев пред „ NOVA “.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР