Комисия от община Баните днес ще направи оглед за нанесените

...
Комисия от община Баните днес ще направи оглед за нанесените
Коментари Харесай

Свлачища в село Давидково застрашиха къщи

Комисия от община Баните през днешния ден ще направи оглед за нанесените вреди в след изобилната градушка, която през вчерашния ден унищожи изцяло селскостопанската продукция в няколко села на смолянската община. Две къщи са застрашени от засилили се свлачища в село Давидково, в резултат на пороя, съобщи БНР.

"Това са Давидково, Треве и Гълъбово, разчистихме пътищата, които бяха затворени Давидково - Стърница, вторичните мрежи в Давидково и Гълъбово. За двете къщи има риск и огромна заплаха, които свлачището пое по неговия път, тъй че от днеска ще се опитаме там укрепителни мероприятия да използван. Опасно е ситуацията и в Гълъбово. Има унищожена на 100 % селскостопанска продукция ", кметът на община Баните Милен Белчев. Най-засегнати от пороя и градушката са къщите на семейство Делиеви и баба Станка след огромно активизирано свлачище, сподели кметът на Давидково Севда Чолакова.

"Те са на една улица, която пътят води за село Стърница, в края на Давидково. Живеят едно семейство и една сама жена. Между двете къщи е свлачището. Голям шанс е, че не е повлякло една от двете къщи. Три ореха са изкоренени. Единият от тях е заклещен на едната къща. Изкоренени са няколко овошки. Семейството са си нацепили дърва, само че повлякла калната маса “, уточни още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР