Коментарът на депутата от торите Лий Андерсън „завърни се във Франция“ показва, че правителството се опитва да отвлече вниманието от провалите, казва лейбъристката Ивет Купър

...
Изображение: Ивет Купър каза, че забележките на Лий Андерсън са
Коментари Харесай

Изображение: Ивет Купър каза, че забележките на Лий Андерсън са „явно погрешни“

Неговото използване на думата F беше подкрепено от Даунинг Стрийт и няколко високопоставени тори, които казаха, че той изразява разочарованието на британската общественост.

Попитана дали това е подходяща фаза за използване от един политик, г-жа Купър каза: „Не, очевидно е грешно. И това засилва реториката, за да отвлече вниманието от факта, че правителството се проваля.

„Вместо да насърчават разделение, това, което трябва да правят, е да се занимават със сортиране проблемите вън. Планът на Риши Сунак просто не работи."

Г-жа Купър каза, че въпреки многократните обещания от страна на правителството да "спрат лодките", броят на пресичанията на Ламанша през юни и юли тази година е бил по-висок от миналото лято и там също така има още 10 000 души в хотели.

Позовавайки се на плана на лейбъристите - който включва премахване на схемата за депортиране в Руанда и финансиране на трансгранична полицейска част - г-жа Купър каза: „Това, което трябва да направим, е да действаме правилно след престъпни банди, които правят огромни суми пари от опасните преходи с лодки и също така изчистват натрупаните молби за убежище.

„Това е, което лейбъристите биха направили. Ние изготвихме нова бърза система, за да направим това, така че може да прекрати използването на хотелите, шлеповете, [военните] бази, всичко това и да се върне към правилно функционираща система. относно неуспехите в имиграцията – особено изоставането в системата за предоставяне на убежище – на фона на обвиненията от депутати от торите, че „леви адвокати“, свързани с лейбъристите, саботират правителствения план за малки лодки.

Във вторник секретният транспортен секретар Луиз Хей каза пред Sky Новини, че беше „нищо повече от смешно“ да се предположи, че опозиционна партия, която е извън властта от 13 години, може да бъде обвинена за настоящите проблеми.

В понеделник само 15 мигранти влязоха в Биби Стокхолм след съдебни предизвикателства за да попречи на другите да се придвижват до него.

Плаващото настаняване край бреговете на Дорсет е едно от няколкото места, използвани за намаляване на зависимостта от скъпи хотели - но прехвърлянето на мигранти на плавателния съд е затънало в затруднения и закъснения сред опасения за безопасността и местна опозиция.

В крайна сметка шлепът ще приюти 500 необвързани мъже - но това е по-малко от 1% от 170 000 души, чакащи исковете им да бъдат обработени, а лейбъристите казват, че в момента се използват допълнително в хотели, а не вместо.

Г-н Андерсън призна във вторник, че правителството се е „провалило“ по отношение на имиграцията, тъй като той застана зад коментарите си.

Прочетете още:
Натрупани дела за убежище : Правителството трябва да утрои дейността си, за да постигне целта
Завладяващите заглавия съобщения на Министерството на вътрешните работи е малко вероятно да отвлекат вниманието от неуспешното „спиране на лодките“

Той каза, че използването на думата на F е „родено от разочарование " към онези, които се противопоставиха да отидат до шлепа, и той нямаше да се извини.

Но попитан дали правителството на консерваторите не е успяло да се справи ефективно с нелегалната имиграция, г-н Андерсън каза на GB News: "Не успяхме в това няма съмнение."

Лий Андерсън никога нямаше да бъде сигурен наемник, когато Риши Сунак го назначи за заместник-председател.

Известно откровен и никога не се страхуващ да изложи възгледите си, призивът на г-н Андерсън - номер 10 вярва - е, че той може да пробие червената стена и да говори с определен тип избиратели, от които партията се нуждае на следващите избори.

Рискът: той да разбие рекорда на правителството на живо в ефир, както видяхме снощи. Заместник-председателят на партията каза, че "няма съмнение", че правителството се е провалило по отношение на нелегалната миграция. Това не е партийната линия.

Тази сутрин министърът на имиграцията Робърт Джерик отговори: „Не съм съгласен.“

Това е доста невероятно, че член на топ екипа на Риши Сунак може публично да каже, че правителствената политика се проваля, в средата на така наречената „Седмица на имиграцията“, без да се сблъска с каквито и да е последствия. Създава ли това опасен прецедент за други висши консерватори, които говорят извън реда си?

По-рано през деня дойде друго смело изявление от г-н Андерсън, когато той каза, че тези, които не не искам да се кача на борда на шлепа, ако „по дяволите се върна обратно във Франция“.

Това не е език, който сме свикнали да чуваме от политик, но невероятно правителството във вторник изглежда застана зад коментарите на заместник-председателя.

Това е така, защото те вярват, че той се справя с избирателите, които имат значение, и е по-безопасно в палатката, отколкото навън.

Обединеното кралство „има най-всеобхватния план в Европа“

Въпреки това, министърът на имиграцията Робърт Джерик каза, че не е съгласен с тези забележки – въпреки че подкрепи „по дяволите“ на г-н Андерсън “ коментар.

Той каза пред Sky News: „Лий изразяваше дълбокото разочарование на британската общественост, не само броя на хората, пресичащи Ламанша, но и очевидния отказ на някои хора да приемат напълно прилично настаняване ."

Въпреки това, попитан дали г-н Андерсън говори от името на обществеността, когато твърди, че политиката на правителството се проваля, г-н Джерик каза: „Не съм съгласен с това."

Той каза, че споразумение за връщане с Албания е довело до 90% спад на хората, идващи от южноевропейската страна, докато споразуменията с Франция са помогнали за прихващането на мигранти по плажовете и току-що е обявено ново партньорство с Турция за справяне с бандите за трафик на хора .

„И така на всеки един фронт работим интензивно“, каза той. „И аз искрено вярвам, че Обединеното кралство има най-всеобхватния план от всяка европейска държава за справяне с този проблем.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР