Коментарът му бе по повод проблема с отказите на потенциалните

...
Коментарът му бе по повод проблема с отказите на потенциалните
Коментари Харесай

Борисов: Мераклии за премиери винаги ще се намерят, президентът е отговорен човек

Коментарът му бе във връзка казуса с отводите на евентуалните претенденти за длъжностен министър председател, откакто досега двама от десетте отпаднаха, а самият той предизвести, че не желае обвързваните с ГЕРБ Росен Желязков и Димитър Главчев да бъдат назначени на поста от Румен Радев. Резервите си изрече по време на среща с президента през вчерашния ден и шефът на Българска народна банка. Днес предстоят консултациите на президента с останалите петима, изредени в Конституцията като вероятни номинирани за длъжностен министър председател - заместниците на Главчев в Сметната палата, както и подуправителите на Българска народна банка, които са трима.

" Има Конституция и тя би трябвало да се съблюдава ", разяснява още Борисов. Той акцентира, че се е доверил на съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов за измененията в Конституцията.

" Вие сте забавни хора - аз си мислех, че ще ме попитате по какъв начин в последния ден на кабинета се раздават централи, няколко милиарда се разхвърлят от едно в друго министерство, вършат се назначения в митниците и то на водещи митници. А вие ме питате какво ще стане след два месеца и половина ", обърна се към публицистите водачът на ГЕРБ в отговор на въпрос дали е допустимо поради измененията в Конституцията да се стигне до обстановка, при която има 480 депутати и народни представители с двойни заплати, предава Българска телеграфна агенция.

Борисов бе запитан за решението да бъдат конфискувани 100 % от облагите на държавните предприятия, които се трансферират в държавния бюджет. На въпрос дали може да има проблем с бюджета на страната, водачът на ГЕРБ цитира Международния валутен фонд (МВФ), който, по думите му, споделя, че е груба неточност да се декапитализират енергийните сдружения.

" Поне да слушаме какво ни споделят извън, нали всички единствено с посолствата се оправдават и с непознати страни. Затова мисля, че това не би трябвало да се позволява. Факт е, че то си става и сегашният кабинет, без да съгласува нищо, еднолично си взимат решения и си ръководят ", добави Борисов.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР