Коментар за novini.bg на проф. Владимир Чуков, известен арабист, университетски

...
Коментар за novini.bg на проф. Владимир Чуков, известен арабист, университетски
Коментари Харесай

Проф. Вл. Чуков за novini.bg: Ще има ли „създаване на саудитска ядрена програма за мирни цели”?!

Коментар за novini.bg на проф. Владимир Чуков, прочут арабист, академични учител и академик в региона на политиката на Близкия Изток и исляма.

На 28 април губернаторът на Флорида Рон Десантис се срещна с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и в неговия кабинет в Йерусалим. Наблюдатели са на мнение, че тази аудиенция може да е въведения към оповестяването на кандидатурата на губернатора на Флорида за кандидат-президент на Съединени американски щати.



Според медиите те са говорили за повишения стокооборот сред щата Флорида и Израел със 176,1% за последните 5 години. Израелският бизнес има вложения за 647 млн. $ в американския щат. Става въпрос за над 50 израелски компании, които обезпечават над 2 400 работни места в локалната стопанска система. Нетаняху оцени срещата си с Десантис като " доста добра ".

В същото време посредническите старания за определяне на дипломатически връзки сред Израел и Саудитска Арабия се засилват.

С тази задача се е заел сенаторът-републиканец Линдзи Греъм. Преди дни той направи следващата совалка сред Рияд и Тел Авив. В Израел е налице сдържан оптимизъм, без значение от нормализирането на връзките сред Рияд и Техеран. Според вестник " Израел през днешния ден " от саудитска страна са сложили четири условия към Съединени американски щати, а точно: основаването на защитителен съюз,

основаването на саудитска нуклеарна стратегия за мирни цели, подобряването на двустранния търговски стокообмен и прекратяването на нападките против кралството в резултат на случая Джамал Хашоги. Най-чувствителният въпрос за Израел от всички претенции е " основаването на саудитски нуклеарни мощности за мирни цели ". До този миг Тел Авив не се е произнасял публично по този въпрос.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР