Коментар във Фейсбук на д-р Аспарух Илиев, експерт по безопасност

...
Коментар във Фейсбук на д-р Аспарух Илиев, експерт по безопасност
Коментари Харесай

Ето защо смъртността в България е 10 пъти по-висока от Великобритания


Коментар във Facebook на доктор Аспарух Илиев, специалист по сигурност на имунизациите, началник на лаборатория в Берн:

Във Англия съвсем не се носят маски, разчита се на положителното предпочитание. Както в България. Смъртността от COVID-19 обаче е 1/10 от българската на глава население. Разликата? Почти цялото население е имунизирано, всеобщо се вършат и бустери. Ваксините работят, подозрение няма в обикновено осведоменото западно общество.

Темата Омикрон - към този момент излиза наяве, че очевидно е много по-разпространен от предстоящото. Което е и добра вест - не сме забелязали трагична смяна в клиничната картина из Европа. Но на фона на 120 умряли дневно в България, това не е изключително усъвършенстване на каквото и да е. Ситуацията продължава да е сериозна. Броят на болните в интензивните отделения не спада - мощно притеснително, което демонстрира, че данните за записаните заболели са изкривени до известна степен. Нормално е, доста положителни за COVID-19 в България не престават да не се записват, а РЗИ обичайно изнемогват.

Заключение - обстановката в България продължава да е много неприятна и няма изгледи да се усъвършенства на практика на болнично равнище в идващия месец, със или без Омикрон. Важно е да се продължи с слагането на бустери и имунизиране. Коригирани разновидности на имунизациите, подготвени за слагане, ще има едвам след 3-4 месеца.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР