Коментар на Владимир Каролев във Фейсбук Заради поредната местна психоза

...
Коментар на Владимир Каролев във Фейсбук Заради поредната местна психоза
Коментари Харесай

Каролев: Защо Дънди прешъс се отказа от Павел баня?

Коментар на Владимир Каролев във " Facebook "

Заради следващата локална неуравновесеност и поради закъснели дейности на " Дънди прешъс " да приказва с локалните хора, канадската компания се отхвърли сама от проучвателната си концесия в региона на Павел баня. Поради гигантските административни периоди единствено за изследване (5-10 години), чакам още неприятни вести за отказали се вложители в идващите месеци. Оставяйки икономическите резултати настрани, това е ОГРОМНА опция.

Възможност за хората, които считат, че българските залежи на цветни метали са неповторимо богати и ние вървим върху десетки и стотици милиарди долари подготвени за изравяне благосъстояния. За хората, които считат, че можеш да правиш луди пари от подобен рандеман, патриотично да оставяш на страната 70-80% от приходите и в това време да има опашки от банки, подготвени да финансират плана пред вратата ти. За хората, които считат, че е допустимо в един български камък да има промишлено количество метали от над половината Менделеева таблица и физически и химически прийом те всички да бъдат извлечени сполучливо (в естествения рудодобив, колкото повече други метали имате, с изключение на главния, в действителност толкова по-зле).

Та приканвам тези хора - отидете в Министерство на енергетиката и вземете концесията в Павел баня. Разработете този рудник печелившо, остават 30, 50, 70, 90% на страната. Извлечете не 2, извлечете 20, че и 40 метала. Направете и себе си, и локалните хора богати. И аз ще ви поздравя. Защото както Марио Пузо беше написал в " Последният дом " - " дейностите дефинират индивида, думите са пръдня напразно ".

* Заглавието е на ФАКТИ
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР