Комбинирането на деца и домашни любимци е прекрасно преживяване, учещо

...
Комбинирането на деца и домашни любимци е прекрасно преживяване, учещо
Коментари Харесай

Какво да правим, ако детето ни е алергично към кучета и котки?

Комбинирането на деца и домашни любимци е прелестно прекарване, учещо децата на отговорност, грижа за друго създание и емпатия. За алергичните малчугани обаче това може да се трансформира в истински призрачен сън.

Експертите нямат единно мнение, що се отнася до превъзмогване на възможни алергични реакции още в дребна възраст. Някои настояват, че инициирането на контакт сред животни и деца през първата им година спомага за заличаване на евентуални алергии към домашни любимци в бъдеще.

Симптомите на алергия при децата са същите, които се демонстрират и у възрастните – течащ нос, кожни раздразнения, утрикария, астма. Други алергени – като плесен, да вземем за пример – могат да провокират сходни признаци.

Разграничаването на вида алергия е трудоемко. Замислете се по кое време се демонстрират първите признаци – що се отнася до алергиите към животни, те излизат нескрито от 30 минути до 12 часа след среща с алергена. Изчакайте един ден, преди да сте създали изводи.

Алергологът е експерт по идентифицирането на вида алергия. Той ще се занимае с здравната история на детето и ще извърши серия от проучвания, включващи взимане на кожна и кръвна проба.

Ако финалният резултат потвърди алергията към животни, най-хубавата (но и трудна) алтернатива за вас ще е да преустановите контакта на детето ви с домашни любимци.

Отбягването на животинки може да се коства извънредно грубо за дребосъка. Ако не знаете по какъв начин да дискутирате въпроса с детето, консултирайте се с педиатър.

В случай че детето демонстрира напълно лека симптоматика, може да си позволите да притежавате животинче у дома. Не се заблуждавайте, че някой ще ви продаде чистокръвно хипоалергенно животно.

Замислете се дали е добра концепция да вземете някакво влечуго, птица или рибки – всички от които без проблем ще се наместят в семейството на алергичните към кучета и котки. Ако въпреки всичко не одобрявате този вид, стремете се към късокосмести, рядко сменящи козината си породи – Девон Рекс за котки или Бишон Фризе за кучета.

 Алергия към животни

Ако в семейството ви има животно, изолирайте контакта му със спалнята на детето ви. Прахосмукирайте и почиствайте праха от стаята му постоянно, комбинирайки тези способи с предписаните антихистаминни препарати от лекаря.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР