"Комбинацията на амфетамин и кокаин води до ''вкаменяване''. Вероятно това

...
"Комбинацията на амфетамин и кокаин води до ''вкаменяване''. Вероятно това
Коментари Харесай

Експерт: Убиецът на Милен Цветков се е ''вкаменил'' след коктейла от марихуана, амфетамини, кокаин и лексотан

"Комбинацията на амфетамин и кокаин води до ''вкаменяване''. Вероятно това се е случило с Кристиян Николов, който аргументи злополуката, при която почина Милен Цветков ", разяснява по бТВ Желяз Турлаков, експерт по зависимости. В тестът на Николов са открити марихуана, амфетамини, кокаин и лексотан.
„ Това не са опиати, а стимуланти. Комбинацията на амфетамини и кокаин доста постоянно може да аргументи кататонен резултат. Мускулатурата да бъде дотам стегната, че човек да се вкамени, да натисне газта до дупка и да не може да спре. Това съгласно мен е едното пояснение ", сподели терапевтът.
Според него другата причина може да е в лайфстайла на тези хора, обвързван с клубна просвета и нощен живот. Употребата на стимуланти може да докара до няколко дни липса на сън.
"Това е обяснението за лексотана в цялата скица. Те го употребяват, с цел да смъкват възбуждащия резултат. По-скоро обаче считам, че става въпрос за кататонния резултат ", сподели Турлаков, който беше безапелационен, че става дума за взаимозависимост.
Новият профил на зависимостта е полизависимост, ниска възрастова граница, податливост към приложимост на повече от една субстнации, сподели специалистът, който предвижда, че тази наклонност ще се задържи.
"Не е елементарно да удариш съзнателно кола. Тук няма опит нито да спре, нито да заобиколи. Отделно става въпрос за скорост над 100 км/ч. Не е изключено да е карал даже със 140 км/ч ", разяснява от своя страна водачът Димитър Илиев.
По думите му има малцинство измежду водачите, които вършат брутални нарушавания – надвишават скоростта двойно повече, изпреварват в насрещното, вършат рискови маневри. Това е тип тероризъм, от който се умира на момента. Обикновено умират почтените, сподели той.
Илиев изясни още, че единствено с 10 км/ч камшичният удар е толкоз мощен, че съвсем сигурно води до някакви контузии.
"Нулев е шансът да оживееш при сходен удар като този при злополуката с Милен Цветков ", безапелационен бе състезателят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР