Командващият въоръжените сили на Судан генерал Абдел Фатах ал Бурхан

...
Командващият въоръжените сили на Судан генерал Абдел Фатах ал Бурхан
Коментари Харесай

Целта на военния преврат в Судан била да се избегне гражданска война

Командващият въоръжените сили на Судан военачалник Абдел Фатах ал Бурхан отбрани завземането на властта от военните с аргумента, че задачата е била да се избегне революция в страната, съобщи Ройтерс.

На първата си конференция, откогато взе властта, Бурхан сподели, че армията не е имала различен избор с изключение на да в профил политиците, призоваващи за офанзиви против нея.

" Опасностите, на които станахме очевидци предходната седмица, можеха да доведат страната до революция ", съобщи той, имайки поради митингите против опасността от боен прелом.

Бурхан сподели, че министър председателят Абдала Хамдок, който преди два дни беше задържан дружно с други членове на държавното управление, е незасегнат и от съображения за сигурност се намира в дома му. По-късно през вчерашния ден източник, непосредствен до Хамдок, заяви, че министър председателят и брачната половинка му още веднъж са си вкъщи, при засилени ограничения за сигурност. Роднини на премиера споделиха, че не могат да се свържат с него и жена му по телефона.

При конфликти сред протестиращите против военния прелом и силите за сигурност в понеделник са били убити седем души, сподели представител на суданското здравно министерство.

Според синдикат на медиците при пукотевица на военните против стачкуващите са били убити четирима души и ранени към 80, показва Франс прес.

Вчера в столицата Хартум имаше нови многохилядни митинги, участниците в които блокираха улици, като издигаха спонтанни барикади и палиха гуми. Силите за сигурност използваха против тях сълзотворен газ.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР