Командващият израелските военно-въздушни сили ген.-полк. Томер Бар прекрати службата в

...
Командващият израелските военно-въздушни сили ген.-полк. Томер Бар прекрати службата в
Коментари Харесай

Командващият ВВС на Израел отстрани полковник, заплашил да довърши Нетаняху

Командващият израелските военно-въздушни сили ген.-полк. Томер Бар приключи службата в запаса на бойния авиатор полк. Нофа Ерез след негови политически изказвания в закрити групи в WhatsApp, оповестяват израелски медии.

" Ще довършим Нетаняху, когато всичко това завърши ", написал в закрити групи на летци в WhatsApp полковник Ноф Ерез, който е на действителна аварийна работа. На 30 октомври командващият Военновъздушни сили генерал-майор Томер Бар издал заповед за незабавното преустановяване на службата на полк. Ерез в запас поради политическите му изявления.

От израелската войска (ЦАХАЛ) обявиха: " Ще продължаваме да съблюдаваме разделянето сред военния и политическия дискурс, изключително по време на бойни дейности ".

" Служа в запаса и ми беше неразрешено да се изричам в мрежите ", написа полковник Ерез в WhatsApp, " В деня, когато бъде оповестено преустановяване на огъня, ние планираме, всички резервисти, да се отправим в Кесария и да обсадим дома на обвинения. Възможно е по едно и също време с това и да го довършим. Всички сме във форма. Необходими са ни хиляди последователи, с цел да избегнем ареста ".

Полковник Ерез е един от най-ярките представители на " Протеста на летците против държавния прелом " (и диктатурата на Нетаняху, както съперниците на премиера назовават ръководството му). След над 40 години работа като военен водач той разгласи през юни предходната година, че повече няма да служи непринудено в запаса и акцентира, че " не е подготвен да продължи службата и доброволната си работа в изискванията на тирания ".

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР