Командващият армията на САЩ в Южна Корея, генерал Винсент Брукс

...
Командващият армията на САЩ в Южна Корея, генерал Винсент Брукс
Коментари Харесай

САЩ хвали Южна Корея за 90% от 11 млрд. долара за американска база до Сеул

Командващият армията на Съединени американски щати в Южна Корея , военачалник Винсент Брукс похвали страната , че е поела съвсем всички разноски за построяването на най-голямата американска военна база отвън рамките на Съединени американски щати , в тирада при формалното разкриване на новото й седалище в Пьонгтик, оповестява " Ройтерс ".

" Това е план, който струваше съвсем 10,8 милиарда $ и се построява над 10 години, а вложенията на Република Корея бяха над 90% от средствата. За тези 90 %, Съединените щати остават с вас 100 % ", изясни Брукс в базата, която е на към 65 километра южно от Сеул.

Доналд Тръмп неведнъж разяснява, че Сеул би трябвало да поеме множеството от разноските , нужни за поддържането на към 28 500 американски военни в Южна Корея . След срещата със севернокорейския водач Ким Чен-ун в Сингапур на 12 юни Тръмп изненадващо разгласи, че Съединени американски щати ще спрат взаимните военни тренировки с Южна Корея, заявявайки, че те са " доста скъпи " и се заплащат най-много от Вашингтон.

Двете страни понастоящем разискват методите за шерване на разноските за опазване на американските войски в Южна Корея от 2019 година Съществуващото съглашение, подписано през 2014 година и изтичащо в края на 2018 година, изисква от Сеул да заплати към 856.6 милиона $ тази година .

Предишното седалище на армията на Съединени американски щати в Южна Корея (USFK) е ситуирано в сърцето на Сеул още от войната през 1950-53 година, който завърши с преустановяване на огъня, само че не и с кротичък контракт.

Брукс добавя, че взаимното командване на Съединени американски щати и Южна Корея (CFC) ще остане в Сеул и ще се реалокира в министерство на защитата на Южна Корея, Брукс е командващ както на USFK, по този начин и на CFC. Старата база на USFK в Сеул ще бъде превърната в публичен парк .

Базата в Пьонгтик " Камп Хъмфрис ", е най-голямата интернационална американска база в света и е с повърхност 14,7 милиона квадратни метра . Тя е и най-голямата във връзка с личния състав. Към 30 април в базата има 19,904 щатни чиновници на Съединени американски щати, съгласно USFK, което се чака те да доближат 27 702 до края на 2021 година

Проектът за пренасяне, иницииран през 2004 година, в началото има за цел да рационализира и включи към 40 американски бази в Южна Корея в Пьонгтик и южния град Даегу до 2008 година

Южнокорейският президент Мун Дже-ин също хвали новата база , разяснявайки, че това са последните стъпки към унищожаване на нуклеарното оръжие на Корейския полуостров , което е допустимо само заради възпиращото деяние на съюза сред Съединени американски щати и Южна Корея и напъните на съдружниците да ангажират Северна Корея дипломатически.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР