Командващите военновъздушните сили на Швеция, Норвегия, Финландия и Дания заявиха

...
Командващите военновъздушните сили на Швеция, Норвегия, Финландия и Дания заявиха
Коментари Харесай

Скандинавските страни планират съвместна противовъздушна отбрана срещу руската заплаха

Командващите военновъздушните сили на Швеция, Норвегия, Финландия и Дания обявиха в петък, че са подписали писмо за желание за основаване на единна северна въздушна защита за противопоставяне на възходящата опасност от Русия.

Намерението е да можем да действаме взаимно въз основа на към този момент познатите способи за деяние в границите на НАТО, се споделя в изказвания на въоръжените сили на четирите страни, представени от " Ройтерс ".

Ходът за консолидиране на военновъздушните сили е провокиран от нахлуването на Русия в Украйна през февруари предходната година, сподели командващият датските военновъздушни сили генерал-майор Ян Дам пред " Ройтерс ".

" Нашата комбинирана въздушна флотилия може да се съпостави с тази на огромна европейска страна ", добави той.
Не е ясно какъв брой от тези самолети са в употреба, прецизира " Ройтерс ".

На подписването във военновъздушната база " Рамщайн " в Германия предходната седмица е участвал началникът на военновъздушното командване на НАТО военачалник Джеймс Хекер, който също по този начин управлява военновъздушните сили на Съединени американски щати в района.

Командирите на северните военновъздушни сили за първи път разискаха по-тясното съдействие на среща през ноември в Швеция.

" Бихме желали да забележим дали можем да интегрираме повече нашето наблюдаване на въздушното пространство, тъй че да можем да използваме радарни данни от системите за наблюдаване на другите и да ги използваме групово ", сподели Дам. " Няма да се случи незабавно ".

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР