Командването за специални операции на САЩ (USSOCOM) към Министерството на

...
Командването за специални операции на САЩ (USSOCOM) към Министерството на
Коментари Харесай

Пентагонът разследва възможно изтичане на секретна информация

Командването за специфични интервенции на Съединени американски щати (USSOCOM) към Министерството на защитата стартира следствие тази седмица след отчет, в който се споделя, че е имало приключване на поверителни имейли, заяви „ The Hill “.

USSOCOM е звено в границите на Министерството на защитата, което организира и управлява специфичните интервенции във типовете въоръжени сили, в това число армията, флота, морската пехота и военновъздушните сили.

Откритият сървър е бил обезопасен в понеделник, откакто е бил изложен на показ през последните две седмици, съгласно TechCrunch, който пръв заяви за приключването. Според TechCrunch неточност в сигурността е оставила сървъра без ключова дума, което значи, че всеки в интернет е можел да получи достъп до данните посредством IP адреса на сървъра.

Говорителят на USSOCOM Кен Макгроу съобщи пред TechCrunch във вторник, че няма признаци някой да е хакнал осведомителните системи на подразделението.

Според TechCrunch на сървъра са се намирали големи количества данни, които са съдържали сензитивна информация, в това число персонална и здравна информация на федерални чиновници, търсещи позволение за достъп до класифицирана информация. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР