Командири от терористичната групировка ДАЕШ (Ислямска държава), които са избягали

...
Командири от терористичната групировка ДАЕШ (Ислямска държава), които са избягали
Коментари Харесай

„Ислямска държава” се опитва да предизвика миграционна вълна от Африка към Европа

Командири от терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), които са избягали от Сирия, заговорничат с екстремистки организации в Африка за предизвикателство на нова миграционна вълна към Европа.

Това предизвести шефът на Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации Дейвид Бийсли, някогашен републикански губернатор в американския щат Южна Каролина, написа " Гардиън ".

Бийсли акцентира, че Европа би трябвало да се разсъни и да отговори на тактиката на екстремистите в Сахел.

Според американеца избягалите от Сирия се сплотяват с локални терористични организации, с цел да вербуват и тласкат милиони африканци към Европа.

В изявление за " Гардиън " по време на аудиенция в Брюксел по отношение на двудневна конференция за Сирия Бийсли съобщи, че чака мигрантската рецесия през 2015 година да се повтори, само че в този момент ще има доста повече джихадисти измежду имигрантите.

По думите на шефа на Световната продоволствена стратегия терористите от ДАЕШ си партнират с екстремистки групи като " Боко харам " и " Ал Кайда ".

" Моят коментар към европейците е, че в случай че считат, че имате проблем с страна като Сирия с 20 милиона души, тъй като дестабилизацията и спорът са провокирали имиграция, чакайте, до момента в който Сахел с 500 милиона души още повече се дестабилизира. И тук европейската и интернационална общественост би трябвало да се разсъни ", предизвести той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР