Колумнистът на Le Figaro Гийом Табард се чуди дали се

...
Колумнистът на Le Figaro Гийом Табард се чуди дали се
Коментари Харесай

Какво спира Макрон да обяви трета карантина

Колумнистът на Le Figaro Гийом Табард се чуди дали се тормози от фрагментите от Нидерландия, където митингите прераснаха във въстание и неспокойствие от рестриктивните мерки и конфликти с правоприлагащите органи. „ Държавният глава, чийто мандат е засенчен от няколко непредвидени или неконтролируеми огнища на принуждение, доста добре знае, че е належащо доста малко, с цел да се премине от отчаяние до яд и от яд до протест “, отбелязва създателят на публикацията, показана от организация Фокус.
Намирайки се „ на ръба на стопански и психически колапс “, Франция не може да си разреши да бъде шокирана от принуждение. Ето за какво президентът на републиката искаше да изчака и да се увери, че вечерен час не е задоволителен, преди да вземе решение за нова карантина, изяснява журналистът. Тъй като равнището на поддръжка за карантинните ограничения продължава да спада - от 85% през май, до 60% през октомври и 40% през днешния ден - Макрон усеща, че всяко известие за някакви прекомерно сурови ограничения може да „ подпали страната “.
 Френски ресторантьор отвори в символ на митинг, арестуваха го Френски ресторантьор отвори в символ на митинг, арестуваха го
Собственик на ресторант беше арестуван в полицията в четвъртък, откакто се опълчи на рестриктивните мерки поради ковид във Фра...
В резултат на това се употребява „ положителната остаряла техника на последователно приучване “: от предишния уикенд всеки можеше да се досети за неизбежността на третата карантина, макар че Елисейският замък беше засегнат от „ течовете “ и непотвърдени изказвания. От сряда станаха известни обсъжданите разновидности, в това число най-„ твърдите “. И до момента в който решението ще остане еднообразно мъчно, шоковият резултат ще бъде най-малко отчасти омекотен, сигурен е наблюдаващият.
След оповестяването на новите ограничения грижата на ще бъде да предотврати „ резултата на тенджера под налягане “, вследствие на което „ съпротивата “, която той толкоз постоянно приветства, може да се трансформира в непокорство, от което той не стопира да се опасява, акцентира създателят Все още в паметта на Макрон са живи продължителните митинги на „ жълтите жилетки “ и митингите против пенсионната промяна, които хвърлиха държавното управление в ужас заради отсъствието на избран водач, като това постоянно водеше до приемане на непредсказуеми ограничения.
Първите апели за гражданско непокорство - хаштагът #JeNeMeConfinerai („ Няма да се изолирам “) в Twitter, както и съответни и постоянно „ сърцераздирателни ” свидетелства за тежкото състояние - всичко това прави изпълнителната власт наясно с неустойчивостта на момента, заключава наблюдаващият.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР