Колумбия е заловила първата си наркоподводница за годината, съобщи флотът

...
Колумбия е заловила първата си наркоподводница за годината, съобщи флотът
Коментари Харесай

В Колумбия спипаха наркоподводница с почти 800 килограма кокаин

Колумбия е заловила първата си наркоподводница за годината, заяви флотът в понеделник.

Наркотрафикантите в южноамериканската страна създават рекордни количества кокаин, предопределени за Европа и Съединените щати.

Подводницата е била прихваната в събота сутринта край тихоокеанското крайбрежие на Колумбия, сподели представителят на флота капитан Уилмър Роа. 

Дългият 15 метра самоделен транспортен съд е превозвал съвсем 800 кг кокаин в дребни опаковки с размерите на тухли. Пакетите са били щамповани с изображения на скорпиони и мексикански флагове.

„ В реалност това беше малко количество. Хващали сме подводница с съвсем 3500 кг ”, сподели Роа.

Миналата година колумбийският флот е заловил 10 наркоподводници.

Правителството на Колумбия се бори да ограничи производството на кокаин през последните години, до момента в който размирен групи и банди за трафик на опиати завладяват територия. 

Според Службата на Организация на обединените нации за опиатите и престъпността площта, засадена с кокаинови шубраци в Колумбия, е достигнала най-високата си стойност за всички времена от 230 000 хектара през 2022 година, като евентуалното произвеждане на кокаин също е повишено до 1700 тона - 24% нарастване по отношение на миналата година.

Но до момента в който производството на кокаин се усилва в Колумбия, Еквадор се трансформира в известен маршрут за контрабанда на опиата.

В събота чиновници в Еквадор оповестиха, че са заловили и подводница, пренасяща 3,2 тона кокаин. Подводницата е хваната с информация, предоставена от флота на Колумбия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР