Колосално ниво на невежество сред американците разкри ново проучване. То

...
Колосално ниво на невежество сред американците разкри ново проучване. То
Коментари Харесай

23% от младите американци не знаят какво представлява Холокостът


Колосално равнище на незнание измежду американците разкри ново изследване. То е извършено измежду хора на възраст сред 18 и 39 години и демонстрира, че 23% от итервюираните имат вяра, че Холокостът е мит, че е пресилен или не са сигурни какво тъкмо съставлява най-голямото закононарушение на ХХ век, съобщи " Гардиън ”. Това демонстрира, че две трети от младите очаквания на Америка не знаят, че почти 6 милиона евреи са били убити по време на Холокоста, а повече от един на всеки 10 имат вяра, че евреите са повода за геноцида през Втората международна война.

48% от запитаните не могат да посочат местонахождението или името на нито един концентрационен лагер, основан по време на Втората международна война. 23% имат вяра, че Холокостът е мит или е пресилен, или не са сигурни какво съставлява. Един на всеки осем (12%) декларира, че не е чувал за Холокоста.

56% от запитаните са споделили, че са виждали нацистки знаци в социалните медии, а почти половината (49%) са попадали на изявления за отказване или деформиране на истината за Холокоста в обществените медии или другаде онлайн.

" Резултатите са шокиращи и тъжни, и демонстрират за какво би трябвало да действаме в този момент, до момента в който оживелите от Холокоста са към момента измежду нас и могат да опишат своите истории “,  разяснява изследването Гидиън Тейлър, президент на основаната в Съединени американски щати фондация Конференция по еврейските материални искове, която е основател на проучването. За " Гардиън ” той добави, че изследването ще помогне " да разберем за какво не се оправяме в образованието на по-младото потомство във връзка с Холокоста и уроците от предишното. Резултатите от проучването би трябвало да дадат тенденция на държавните чиновници по какъв начин би трябвало да работят ".

Изследването е първото по рода си, което подрежда другите щати според оценка въз основа на три критерия: дали младежите са чували за Холокоста; дали могат да посочат най-малко един концентрационен лагер; и дали знаят, че 6 милиона евреи са изгубили живота си в лагерите на гибелта.

Щатът, който получава най-висока оценка, е Уисконсин, където 42% от запитаните са дали отговор и на трите критерия, следван от Минесота с 37% и Масачузетс с 35%. Щатите с най-голям % незнание по въпроса са Флорида с 20%, Мисисипи с 18% и Арканзас със 17%.

В народен мащаб 63% от интервюираните не знаят, че 6 милиона евреи са били убити по време на Холокоста през Втората международна война, а повече от един на всеки трима (36%) считат, че 2 милиона или по-малко са били убити.

11% от интервюираните в Съединени американски щати имат вяра, че евреите са предизвикали Холокоста, като този дял в щата Ню Йорк е 19%, следван от 16% в Луизиана, Тенеси и Монтана и 15% в Аризона, Кънектикът, Джорджия, Невада и Ню Мексико. На национално равнище 44% от интервюираните са съумели да назоват имената на Аушвиц-Биркенау и единствено 3% са осведомени със съществуването на  Берген-Белзен. Шестима от 10 запитани  в Тексас не могат да посочат името на нито един концентрационен лагер. Въпреки това, съвсем две трети (64%) от запитаните имат вяра, че Холокостът би трябвало да бъде изучаван наложително в учебните заведения. Седем от 10 декларират, че не е задоволително човек да поддържа неонацистки възгледи.

Конференцията по исковете, чиято задача е  правдивост за жертвите на Холокоста, основава работна група, която да следи изследването. Тя включва оживели от Холокоста евреи, историци и специалисти от Световния център за възпоменание на жертвите на Холокоста " Яд Вашем " и Мемориалния музей на Холокоста в Съединени американски щати. Данните са събрани от 1000 изявленията в цялата, извършени измежду младежи а възраст от 18 до 39 години, определени на инцидентен принцип.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР