От всички глупави идеи използването на конституцията, за да се изгони Тръмп от гласуването, е най-глупавата

...
Колорадо тази седмица стана третият щат, в който група гласоподаватели
Коментари Харесай

Колорадо тази седмица стана третият щат, в който група гласоподаватели се обърнаха към съда, надявайки се да използват 14-та поправка, за да забранят Доналд Тръмп от бюлетината през 2024 г.

Не е изключено Аризона да се присъедини към стремежа да откаже на Тръмп място в президентските избори.

Миналата седмица държавният секретар на Демократическата партия Ейдриън Фонтес каза както на KTAR, така и на The Arizona Republic, че не вярва, че има правомощието да отхвърли Тръмп, предвид решението на Върховния съд на Аризона миналата година.

Но той също даде да се разбере, че не го прави съгласен с това решение и все още проучва възможността да отхвърли фаворита за президент на републиканците от гласуването.

Някои учени казват, че Тръмп може да бъде отстранен

„Министърът смята, че това е отворен въпрос“, каза неговият говорител Пол Смит-Леонард в петък. „Той се консултира с правни експерти, разглежда минали прецеденти и решава как да вземе решение по този въпрос.“

С уважение, г-н Фонтес. Не отивайте там.

Това със сигурност е една от най-глупавите, най-недемократичните идеи, които да се свалят от изборите от дълго време. И в Аризона това говори нещо.

Сред юристи, включително някои уважавани консерватори, се говори все по-често, че 14-та поправка на конституцията на САЩ може и трябва да се използва, за да се спре мощта на Тръмп.

По-конкретно, Раздел 3, поправката след Гражданската война, която дисквалифицира от длъжност всеки, който преди това е положил клетва да подкрепя Конституцията, след което е участвал в „въстание или бунт“ срещу правителството.

Научната група, заедно със значителен брой анти-Тръмп републиканци и демократи, биха ви казали, че в раздел 3 е изписано името на Тръмп навсякъде.

Тръмп не е обвинен в бунт

Проблемът е следният:

Кой решава дали Тръмп — или щатските сенатори/фалшиви избиратели Джейк Хофман и Антъни Керн или представителите на САЩ Анди Бигс и Пол Госар — участват в въстание или бунт?

Нито един от тях не е обвинен в това престъпление (раздел 2383 на Кодекса на САЩ), да не говорим за виновен.

Мога ли да реша дали действията им са ги дисквалифицирали от гласуването? Нали?

Прави ли Фонтес?

Тръмп е обвинен в опит да възпрепятства федерално производство, в този случай удостоверяването, че е загубил изборите. Но прокурорът Джак Смит не го обвини в участие в бунт или въстание и предполагам, че не би се срамувал да го направи, ако смяташе, че може да получи присъда.

Така че кой решава ако възпрепятстването е достатъчно близо до въстание, за да лиши Тръмп от място в бюлетината?

Мога ли да реша? Нали?

Прави ли Фонтес?

Републиканците вече казват, че изборите са нечестни

Вече три години републиканците се оплакват, че нашите избори не са честни, че опонентите на Тръмп имат пръст на везната. Че е имало заговор за ограбване на „Ние, хората“ (което означава, те) от нашето конституционно право да избираме нашите лидери.

Сега идва този трик на 14-та поправка, за да се затвърдят техните вярвания.

Чувал съм всички високомерни конституционни приказки за това как не е нужно да бъдеш обвинен или дори осъден за въстание, за да бъдеш дисквалифициран за въстание. Как е „очевидно“, че действията на Тръмп са се равнявали на бунт.

Монтини: Конституцията трябва да държи Тръмп извън бюлетината

С всяко публикувано проучване, Усещам миризмата на отчаянието на онези, които казват, че трябва да защитим страната си от бича, който е Тръмп.

За мен всичко се свежда до следното:  Те искат да предотвратят демокрацията, за да спасят демокрацията.< /p>

Те искат да пренебрегнат надлежния процес, за да постигнат справедливост.

Искате ли да победите Тръмп? Издигнете по-добър кандидат

Ако опонентите на Тръмп наистина са толкова ужасени, че той може да спечели, ето една идея:

Номинирайте кандидат, който може да го победи.

Намерете някой, който не е на клатушкащите се 81 години, когото да изтъкнете като следващия лидер на свободния свят – някой, който не изглежда така, сякаш трябва да се кандидатира за президент на дома за почивка Golden Acres.

В крайна сметка, ако Фонтес или който и да е друг държавен секретар постанови, че Доналд Тръмп не е квалифициран да се кандидатира за президент, ще има четиригодишна серенада от брега до брега на Казах ви така от хора като Кари Лейк, Марджъри Тейлър Грийн и останалата част от припева на MAGA.

След това ще се приземи в съдилищата.

И мисля, че всички знаем кой съд ще има последната дума.

< p>Не го правете, министър Фонтес.

Искате да победите Тръмп?

Направете го по старомодния, основно, типично американски начин.

Нека гласуваме.

Свържете се с Робъртс на [email protected]. Следвайте я в X, известен преди като Twitter, на @LaurieRoberts.

Подкрепете местната журналистика: Абонирайте се за azcentral.com днес.

Тази статия първоначално се появи в Arizona Republic: Kick Trump off бюлетината? Каква абсурдно тъпа идея

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР