Колоездачът на Скай Михал Квятковски подписа нов тригодишен договор. 27-годишният

...
Колоездачът на Скай Михал Квятковски подписа нов тригодишен договор. 27-годишният
Коментари Харесай

Квятковски преподписа със "Скай" до 2020 г.

Колоездачът на " Скай " Михал Квятковски подписа нов тригодишен контракт. 27-годишният поляк, който имаше основна роля за триумфа на Крис Фрум в " Тур дьо Франс ", се обвърза с английския тим до края на 2020 година

" Много съм благополучен, че получих опция да преподпиша. Получих голяма поддръжка от тима в първите си два сезона - и през предходната година, която беше доста тежка за мен, и през тази, която е страхотна ", съобщи международният първенец за 2014 година

Освен че имаше голям принос за третата поредна и общо четвърта победа на Фрум в Тура, Квятковски се показва ослепително в еднодневните надпревари през 2017 година Той завоюва класиките " Милан - Сан Ремо ", " Сан Себастиан " и " Страд Бианке ".

Полякът записа и второ място в " Амстел голд ", където отстъпи само на Филип Жилбер във заключителен спринт. Другите му мощни резултати бяха втората позиция в крайното класиране на Обиколката на Алгарве и третата в класиката " Лиеж - Бастон - Лиеж ".

 Квятковски преподписа със
© Reuters

" Тук съм единствено от година и половина, само че ми се костват доста повече. Точно от това нуждая се - да се усещам подкрепян, да бъда част от едно семейство. Иначе е доста мъчно за всеки играч ", сподели още Квятковски.

Полският колоездач беше избран като " играча на мача " в " Тур дьо Франс " от генералния шеф на " Скай " Дейл Брейлсфорд. Лидерът на тима Крис Фрум също приветства новия контракт на Квятковски.

" Той записа някои страхотни самостоятелни победи, само че за мен представянето му в Тура въплъщаваше най-добре това, което е той и което дава на тима. Като играч той е извънредно повсеместен и лишен от нарцисизъм ", разяснява британецът.

 Квятковски преподписа със
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР