Колкото повече зелена салата ядете, толкова по-умни ставате. Всекидневната консумация

...
Колкото повече зелена салата ядете, толкова по-умни ставате. Всекидневната консумация
Коментари Харесай

Похапването на този зеленчук ще ви направи гении!

Колкото повече зелена салата ядете, толкоз по-умни ставате. Всекидневната консумация на зелени листни зеленчуци се оказва извънредно потребна за мозъка.

Салата и зелените листни зеленчуци подтикват мозъчната активност. Консумацията им даже може да ви защищити от деменция. Нарушенията в паметта и мисленето могат да бъдат предотвратени с този зеленчук.

Всеки знае, че мазните риби, като скумрия и сьомга, са изключително потребни за мозъка. Според последното изследване обаче те не са единствените. Към листата с потребни артикули могат да се прибавят марулята и други зелени листни зеленчуци като спанак и кейл.

В проучването са взели участие 960 души. Експериментите посочили, че постоянната потребления на зелени листни зеленчуци - да вземем за пример салата за обяд, усъвършенства качествата за мислене и запаметяване.

Тестовете потвърдили, че лицата, които постоянно поставят на трапезата си зелени листни зеленчуци, се оправят по-добре със задания за мислене и запаметяване спрямо хората, избягващи този вид храни.

Изненадващо се оказало, че феновете на салати посочили умения на запаметяване, присъщи за 11 години по-млади от тях хора. Учените считат, че всичко се дължи на витамин К, който се открива в огромни дози в листните зеленчуци.

Той дейно противодейства на утежняването на когнитивните качества. Резултатите от проучването са следващото доказателство, че здравословното хранене е основно за възстановяване на мозъчните функционалности и за предотвратяване от деменция.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР