Колкото повече говорите на децата си, толкова по-умни ще са

...
Колкото повече говорите на децата си, толкова по-умни ще са
Коментари Харесай

Тайната на умните деца е в думите, които чуват от своите родители

Колкото повече говорите на децата си, толкоз по-умни ще са те.
До това изказване са достигнали учени от Университета в Йорк, съгласно които децата на родители, които приказват на децата си повече и им слагат разнородни задания за осъществяване, тренирайки невербалните им качества, както и качествата им да разсъждават, да вземат решение задания и да развиват пространственото си мислене, израстват по-разумни зрели хора, надарени с богат речник и въображение.

Според откривателите, децата в предучилищна възраст които взаимодействат интензивно със своите родители и детегледачки, имат по-добър старт в живота, изключително в случай че те употребяват богат и разнороден речник в всекидневието си.

Констатациите на учените се свеждат до следното:
Членовете на фамилията са първите учители на децата.
Количеството на изговаряните от възрастните хора думи в обкръжението на детето, е позитивно обвързвано с неговите познавателни качества.
Изследователите са открили, че висококачествената тирада на възрастните е от изгода за езиковото развиване на децата. Децата, които си взаимодействат с възрастни, употребяващи богат и разнороден речник, натрупват добър речников ресурс и го употребяват ловко в всекидневието си.

Когато родителите реагират позитивно на ползите на детето и предизвикват изследователските му пристрастености, както и себеизявата му, детето нормално демонстрира по-малко признаци на безпокойствие, експанзия и/или непокорно държание.
Количеството изговаряни от възрастните думи е друго за другите фамилии и общности. Някои деца чуват от възрастните към себе си двойно повече думи, в сравнение с други свои връстници. Поради това, учените акцентират, че натрупването на ранни житейски умения при другите деца е променлива и динамична, а не безспорна константа, откъдето следват и разликите в развиването на децата.

По материали от thesector.com

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР