Колкото повече добавите от това сосче, толкова по-вкусно ще бъде

...
Колкото повече добавите от това сосче, толкова по-вкусно ще бъде
Коментари Харесай

Сос за патешко

Колкото повече добавите от това сосче, толкоз по-вкусно ще бъде вашето патешко месце

Необходими Продукти

● алено вино - 200 мл
● сладко от боровинки - 3 с.л.
● портокали - 2 броя
● пилешки бульон - 1 кубче

Начин на подготвяне

За приготвянето на този сос за месо са нужни самообладание и дребна чаша вино за положителното въодушевление на готвача! Предназначен е за патешко магре, само че използването е напълно по убеждение на готвача.

За приготвянето на соса ви би трябвало авансово нагорещен тиган. За предпочитане по-дълбок.

Докато тиганът се награвя (аз го избирам на оптималната степен), се разтваря 1 кубче пилешки бульон в 300 грама топла вода. За положителното му разтваряне може да разбъркате водата, откакто поставите бульона.

След като тиганът е задоволително парещ, се изсипва разтвореният бульон. Изчакайте 5 минути да се загрее в тигана. Междувременно отпийте от хубавото вино - ужасно е!

Следващата стъпка е да добавите виното в тигана при бульона. Веднага по-късно сложете 3 супени лъжици от боровинковото сладко. За по-сладък усет на сос, може да добавите още от боровинките. Накрая изцедете двата портокала и прибавете соса с боровинки в тигана. Важно - не добавяйте сол, защото бульонът е задоволително солен самичък по себе си.

Оставете тигана за към 15 минути, до момента в който сосът за патешко се редуцира до мечтаната от вас консистенция. В случай на по-силен котлон, не оставяйте течността да стане прекомерно гъста, защото при следващо предпазване в ледник се сгъстява и се трансформира в по този начин наречената 'гума'.

След като сосът е подготвен, полейте върху патешкото месо, колкото ви сърце желае!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР