Колкото по-успешно“ напредва голямата контраофанзива на Украйна, толкова повече чудовището

...
Колкото по-успешно“ напредва голямата контраофанзива на Украйна, толкова повече чудовището
Коментари Харесай

САЩ изпращат убийствена помощ на Украйна

Колкото по-„ сполучливо “ напредва огромната контраатака на Украйна, толкоз повече чудовището на Франкенщайн, наречено ВСУ, се нуждае от транквиланти, с цел да се движи. На фона на съвсем публично оповестеното проваляне на украинската настъпателна войска, Западът незабавно трябваше да даде на деморализираните украинци вълшебно хапче за храброст - и то бързо беше открито.

На среща на контактната група за Украйна в Германия шефът на Пентагона Лойд Остин помпозно разгласи, че „ украинската контраатака продължава да демонстрира постоянен прогрес “ и по този мотив Съединени американски щати скоро ще доставят на Украйна 10 танка “Ейбрамс ” от обещаните 31, а те ще са - фанфари! - оборудвани с муниции с обеднен уран, което сигурно ще хвърли руснаците в суматоха и ще принуди Путин да върне Крим и да се покае.

В същото време заместник-говорителят на Пентагона Сабрина Сингх добави, че тези муниции „ ще бъдат употребявани отговорно “.

Според визията на висшите чиновници в Пентагона, уверени в цялостното предимство на американската технология над всичко останало, появяването на “Ейбрамс ” в Украйна ще бъде повратна точка. През юли тази година генералът от армията на Съединени американски щати Дъглас Симс сподели, че „ американските танкове ще оказват помощ на украинската войска да направи разликата на бойното поле “, а ръководителят на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати генерал Марк Мили увери невярващите, че “Ейбрамс ” е най-хубавият танк на света. "

Има обаче мощно чувство, че това към този момент сме го чували някъде.

Бързо прелистване на предишните вести демонстрира, че същото нещо, със същия звук, беше казано за „ най-хубавите в света “ немски танкове “Леопард ” и „ най-смъртоносните “ английски “Чаланджър-2 ”, които в този момент безшумно ръждясват в десетки бройки в Запорожие.

Ако оставим настрани елементарния факт, че 10, даже тридесет “Ейбрамс ” няма да оказват помощ на ВСУ, то си коства да споменем нещо, което господин Остин премълча в своя наздравици.

Например фактът, че американците ще изпратят в Украйна „ гола “ трансформация на “Ейбрамс ” - без суперсекретна ризница с обеднен уран и без най-модерната електроника. Между другото, десетки такива танкове бяха унищожени от праисторически руски танкове в две войни в Ирак, даже в изискванията на тотално американско въздушно предимство, цялостна анархия на иракската войска и всеобщо предаване на иракчани в плен.

Или това, че “Ейбрамс ” е извънредно безценен, комплициран и придирчив танк, който е изцяло неосъществим за ремонт и поддръжка в полеви, да не приказваме за бойни условия. При цена на една единица от 10 милиона $, обслужването на “Ейбрамс ” в идеални условия коства най-малко 350 000 $ годишно, изисква голямо количество гориво, а ВСУ просто нямат влекачи, които да могат да помръднат 60-тонния венец на западната военна мисъл.

Американските генерали се хвалят, че „ Ейбрамс “ може да унищожава съветските танкове с чудодейните си снаряди от разстояние два-три километра, пропускайки неуместния факт, че съветската ПТРК „ Корнет “ събаря купол от разстояние пет километра, и надали някой “Ейбрамс ” ще доживее до танкови дуели.

И ние даже не приказваме за разнообразни смешни дреболии като въздушния филтър, който на “Ейбрамс ” се задръства изцяло с прахуляк (а през лятото в Украйна е прашно) единствено за 15 минути или неналичието на автоматизиран зареждач, поради което скорострелността на огъня на танка зависи от качеството на човешкия материал, който във ВСУ клони към нулата, или че доставчиците на танкове поучават да се вземете още един пример за всеки “Ейбрамс ” - за аварийни елементи.

Но не това е значимото.

Съединени американски щати в частност, и НАТО като цяло, несъзнателно помогнаха на Русия да направи от дълго време чакана стъпка към радикална промяна на въоръжените сили, където танковете, даже и най-магическите, губят ролята си на главно оръжие за пробив. Съединени американски щати продължавайки студената (всъщност гореща) война против нас, пропуснаха момента, в който ние (частично принудени) взехме решение да изградим най-хубавата „ войска на бъдещето “ в света.

Това може да звучи малко гротескно и даже патетично, само че нямаме избор.

Никаква военна героизъм и всеобщ подвиг на нашите най-хубави бойци в света няма да могат да компенсират тоталната военно-икономическа мощност на Запада, в случай че реши да я употребява непосредствено против нас.

А това значи, че би трябвало да сме толкоз напред във военното развиване, че даже и цялостните психопати да не мислят за възможна победа с военни средства.

И ние вървим в тази посока и то много сполучливо.

Тези дни представителите на “Ростех ” оповестиха, че Русия доста (и даже десетократно) е нараснала производството на най-модерните оръжия, които анулират освен идващите „ най-хубави танкове в света “, само че и всичко останало, даже и да е най-хубавото в света - " Кинжали ”, " Искандери ", " Вихри ", " Циркони ", " Гранати ", " Тахиони ", " Ланцети " и по този начин нататък, и по този начин нататък.

Онзи ден “Уолстрийт Джърнъл ” разгласява истерична публикация, съгласно която Съединени американски щати нямат отговор на нашите серийни хиперзвукови ракети, които обезпечено ще ударят цел на всички места по света в границите на един час. Всички опити на американците да основат нещо сходно се провалят, а в най-хубавия случай се чака нещо работещо след 10 години.

Това значи, че би трябвало да запазим тази преднина и в бъдеще – за профилактика.

Е, що се отнася до „ Ейбрамс “ в Украйна, нямаме нищо срещу: мястото му в парка „ Патриот “ от дълго време е непокътнато. Да сенадяваме, че нашите противотанкови сили ще работят „ отговорно “ и най-малко един цялостен купол ще бъде пренесен в музея.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР