Колкото по-мощни и усъвършенствани смартфони да излизат на пазара, всеки

...
Колкото по-мощни и усъвършенствани смартфони да излизат на пазара, всеки
Коментари Харесай

Какво да направите, ако телефонът ви забие?

Колкото по-мощни и усъвършенствани смарт телефони да излизат на пазара, всеки един от тях може да има неприятни моменти, като това да " забие " в някой значим миг, до момента в който изпращате значим мейл, да вземем за пример. В такава обстановка постоянно човек се нервира толкоз, че не работи разумно, пише money.bg.

От Lifehacker дават няколко потребни съвета по какъв начин би трябвало да се работи при положение, че телефонът ви в един миг блокира изцяло:

1. Имайте самообладание

На първо място значимото е за няколко минути на устройството да му се даде " отмора ". Има случаи, в които смарт телефонът може самичък да се оправи с казуса и след къса пауза да проработи още веднъж обикновено. Има вид приложението, което е било употребявано сега на " забиването ", да изчезне от екрана и даже да се " самоизтрие " от паметта.

2. Какво обаче, в случай че устройството не се оправи единствено с казуса?

Тук към този момент идва моментът за потребление на физическите бутони на телефона. При моделите на Samsung се натиска и се задържа пауър бутонът дружно с този за понижаване на звука за най-малко 10 секунди за рестартиране. Тази композиция работи и за телефоните на някои други производители, като LG.

При устройствата на Apple обаче може да има разлика според от модела. При iPhone X, iPhone 8 и iPhone 8 Plus би трябвало да се натисне бутонът за увеличение на звука за напълно малко и по-късно да се освободи. След това се натиска този за понижаване на звука, а най-после се натиска бутонът за включване до момента в който на екрана се появи логото на Apple.

За iPhone 7 и iPhone 7 Plus по едно и също време се задържат бутонът за включване и този за понижаване на звука. При по-старите версии същата работа правят хоум бутонът и този за включване.

3. Ако след изключване телефонът не желае да се включи отначало

В подобен случай би трябвало да се опита със зареждане на устройството. В случай, че не се започва по този начин, би трябвало да се опита с друго зарядно устройство, тъй като остарялото може да се окаже, че има проблем.

4. Връщане на фабричните настройки

Това е последната стъпка, в случай че нищо друго не е помогнало. При Android устройствата се употребява така наречен " recovery mode ".

Телефонът да бъде изключен, а по-късно да се натиснат по едно и също време бутоните за контролиране на звука и за включване. На екрана би трябвало да се появи думата " start ", а след нея би трябвало да се натисне още веднъж бутонът за звука, с цел да се влезе в нужния режим. Той се започва с натискане на пауър бутонът.

След като се появи иконката на робота Android. След това се натиска отнобо бутонът за включване, натиска се един път този за звука и по-късно пауър бутонът се пуска.

Следва още веднъж натискане на копчето за звука до появяването на опцията " wipe factory reset ". За да се избере тази алтернатива се натиска пауър бутонът. След това още веднъж, с цел да се избере функционалността за рестартиране на системата. Трябва да се има поради обаче, че при връщането на фабричните настройки изчезва цялата информация от телефона.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР