Колкото и добре да живеете с някой мъж, все някога

...
Колкото и добре да живеете с някой мъж, все някога
Коментари Харесай

Какви са истинските причини свекървата да ви мрази?

Колкото и добре да живеете с някой мъж, все в миналото попадате на свекърва, която меко казано не ви харесва.

Ви обичате нейния наследник, грижите се за него и се отнасяте добре с нея. От какво обаче е предизвикано това нейно отношение? Психолозите споделят, че аргументите за това са ненапълно изненадващи и най-вероятно се дължат на нашата еволюционна история.

Не сте това, което те търсят за сина си
Каква е повода той да ви е избрал? Физическо привличане? Външност? Страхотното ви възприятие за комизъм?

Качествата, които ни притеглят у индивида против нас, постоянно не се правят оценка от нашите родители и не са това, което те си показват за нашия сътрудник. Родителите са по-склонни да ценят характерности като добра фамилна среда, положително финансово положение, религиозната принадлежност или етнически генезис. Когато не отговаряте на вижданията на тази жена, е естествено тя да изпита злост към вас още първоначално и ще е много мъчно да преодолеете това.

Вие сте прекомерно атрактивна
Някои от най-големите спорове в връзките със свекървата са свързани с вашата физическа прелест. Според еволюционната доктрина, има някои черти, които ние ценим у колегата ни (външен тип, височина, възраст), тъй като задачата ни е да осигурим положителни гени за поколението си.

Нашите родители обаче имат срещу по-атрактивните дами. Психолозите изясняват този факт: дамите, които са по-привлекателни от техните сътрудници, е по-вероятно да изоставен своята половинка и да потърсят нещо различно. Валидно е и противоположното: мъжете, които са по-привлекателни от дамите до тях, е по-вероятно да не вложат всичко във връзката или да не се грижат вярно за бъдещо поколение.

 217 Ще ви е потребно да прочетете още: Реалистичните препоръки за брака

Несъзнателно саботират дълготрайните връзки
Всяка майка, в случай че бъде запитана дали желае синът й да има постоянна, сигурна и дълготрайна връзка, ще каже да. Но от еволюционна позиция, мъжете и дамите имат разнообразни тактики за “чифтосването ”. Докато мъжете избират колкото може повече дами, с цел да оставят “семето си ” и да имат повече наследници, то дамите от много време са търсели най-силния мъж, който да им обезпечи успокоение и издръжка в дълготраен проект. Когато в тези връзки е намесена майката, има огромна възможност на подсъзнателно равнище тя да желае синът й да има повече наследници, защото тя е по-близка с мъжа и отразява неговото отношение.

Усещат конкуренция
Когато се появи нова жена в живота на един мъж, то тя незабелязано се намесва в връзките с майка му. Съвсем обикновено е той да стартира да обръща повече внимание на своята половинка и да пренебрегне родителите си. По този метод свекървата стартира да се конкурира със своята снаха за вниманието сина, а от това се поражда спор.

Някои проучвания демонстрират, че по-възрастните дами се усещат подценени поради снахите, както и че се тормозят, че в един миг ще бъдат изключени от живота на детето си.

Как да намалите споровете със свекървата?
Психолозите, които учат този жанр спорове дават няколко насоки за превъзмогване на компликациите със свекървата.

Според учените, най-хубавият метод е да се опитате да убедите майката на колегата ви, че вие ще се грижите за него. Освен това, в случай че към момента не сте женени, вие би трябвало да се постараете да улесните връзките си с нея още преди сватбата. Ако все пак спорът с нея продължава и по-късно, би трябвало преди всичко да поставите вашия брак и връзките ви със брачна половинка, в това число да си осигурите неговата поддръжка. Специалистите са безапелационни, че девойките, които са подкрепени от съпрузите си в споровете им с техните родители, ще имат по-щастливи бракове.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР