Колкото и да се стараем, всеки от нас от време

...
Колкото и да се стараем, всеки от нас от време
Коментари Харесай

Диетолозите никога не докосват тези храни!

Колкото и да се стараем, всеки от нас понякога протяга ръка към неразрешените храни. Това важи и за диетолозите, които непрекъснато дават рекомендации за здравословното хранене. Но даже и те в никакъв случай не си разрешават тези храни:

Бекон

 Бекон

Един от най-популярните диетолози в Съединени американски щати - Бони Тауб-Дикс, притежател на уеб страницата betterthatdieting, декларира, че в никакъв случай не би си разрешил да допре бекон. Около 70% от състава му са мазнини, а във всяко парче се съдържат 200 мг натрий. А никой не се лимитира единствено с едно парче.

Солети

 Солети

Диетологът Кери Гласман изрично декларира, че в никакъв случай не би протегнала ръка към солетите. В тях не се съдържат нито протеини, нито фибри или потребни мазнини – практическо безусловно нищо потребно. Напротив – солетите са цялостни с нездравословни субстанции, което ги прави неразрешени за всички, които желаят да се хранят здравословно.

Напитки с кафе

Кафето в дребни количества не пречи на здравословния режим. Напитките с кафе обаче са цялостни със захар и изкуствени подсладители, декларира Мануел Вилакорта, създател на няколко книги за здравословно хранене. В някои от тези питиета захарта е даже повече, в сравнение с в две кенчета кола. Освен че е нездравословно, това е и извънредно калорично.

Хотдог

Никога няма да видите диетолога на Today show по NBC да похапва хотдог. Според него сандвичът е формиран единствено от едно – угоеност.

Обезмаслени млечни сосове

 Сосове

Обезмаслените млечни сосове и топинги – това са нещата, които Ели Кригер, тв звезда и прочут създател на книги, в никакъв случай не си разрешава. Много по-вкусен и здравословен вид са киселото мляко или прясната сметана.

Диетични питиета

Диетологът Шарън Палмър, създател на Plant-Powered for Life декларира, че едно от най-вредните неща въобще са диетичните питиета. Въпреки че в тях няма захар, заместващите ги вещества са най-малко няколко пъти по-вредна от нея. Много по-добре би било просто да пиете вода, прясно изцедени сокове, чай, даже кафе.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР