Колкото и да обичаме кафе, е добре да имаме едно

...
Колкото и да обичаме кафе, е добре да имаме едно
Коментари Харесай

Неочакваната полза от пиенето на кафе

Колкото и да обичаме кафе, е добре да имаме едно мислено във връзка с потреблението му. Доста необятно публикуван факт е, че то постоянно раздразва стомаха и хора, които имат проблеми със стомашно-чревния тракт, е добре да не прекаляват с кофеина.
 Защо в никакъв случай да не пием кафе от самолета
Защо в никакъв случай да не пием кафе от самолета

Предупреждението идва от един стюард

Наскоро обаче учените вършат едно ново и много изненадващо изобретение за връзката сред кафето и здравето на червата ни.

Според неотдавнашен мета-анализ на осем разнообразни, който обгръща общо 432 022 участници, хората, които пият кафе, са с 16% по-малко склонни да развият синдром на раздразнените вътрешности (IBS) спрямо въздържателите от ободряващата напитка.

Добрите вести обаче не се изчерпват с това. Друго, което учените откриват, е, че веществата в кафето подкрепят поддържането на целостта на чревната преграда и оказват удобно влияние върху микробиома на червата.
 Снимка 646601

Причината за този неочакван положителен резултат към момента не е ясна, само че бъдещи проучвания могат да дадат отговор на този въпрос. Засега учените допускат, че той може да се дължи на многото разнообразни растителни съединения в кафето, които имат антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

Въпреки че синдромът на раздразнените вътрешности е положение, което се следи при възрастните все по-често, точната причина за него не е известна. Фактори като бактерии, банкет на антибиотици и стрес обаче се счита, че оказват въздействие.

Както името допуска, синдромът на раздразнените вътрешности визира храносмилателната система и може да аргументи стомашни конвулсии, отичане на корема, диария и запек. Тези признаци постоянно се появяват понякога, само че може и да продължат дни, седмици или месеци наред, написа.
 Изследването, с което учените настояват, че са разкрили тайната за съвършеното кафе еспресо
Това ли е тайната за съвършеното кафе еспресо

Нещо толкоз ненадейно и просто

Колкото и обаче потреблението на кафе да звучи като допустима превантивна мярка против развиването на синдром на раздразнените вътрешности, би трябвало въпреки всичко да сме внимателни. Особено в случай че сме забелязали, че стомашно-чревния ни тракт реагира, когато пием напитката. Добре е постоянно да пием кафе с тестван генезис и то в умерени количества, ако имаме сензитивен корем.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР