Колкото и да изглежда невероятно в студената пролет, в която

...
Колкото и да изглежда невероятно в студената пролет, в която
Коментари Харесай

Четири стъпки към лятна свежест без изпотяване

Колкото и да наподобява необикновено в студената пролет, в която повече желаеме да прегърнем парното, в сравнение с да се съблечем по тениска, лятото въпреки всичко ще пристигна. И освен ще пристигна, само че ще донесе със себе си онази лепкава, неочаквана горещина, която ни облива в пот даже и в случай че преди малко сме излезли от банята.

Всяка година този сюжет се повтаря и някак ни сварва неподготвени за неравната битка с високите температури и тяхното естествено разследване – възприятието, че се сваряваме в личната си кожа. В този сюблимен миг въпросът, който най-често си задаваме, е „ Как да задържа чувството за прохлада макар непоносимата горещина? “ Отговорът в действителност не е никаква загадка, а по-скоро е композиция от трикове, с които ще ви срещнем в идващите редове.

Хидратация и единствено хидратация

 iStock/Getty Images

При високи температури, които ни карат да се усещаме некомфортно, да сме хидратирани е не просто трик, а същинска тактика за положително физическо положение. Изпотяването е естетически неприятно, само че е и рисково, в случай че е прекомерно, а при огромни жеги няма по какъв начин да не се потим щедро. Затова, носете си постоянно бутилка вода в чантата или пък домашна лимонада. Имайте поради, че прекомерният банкет на вода може да има противоположния резултат заради извеждането от тялото на минералите, естествено съдържащи се в кръвта. Затова по-добре редувайте водата с други течности (безалкохолни!), като айран, домашни лимонади и фрешове.

Облекло, което диша с нас

 iStock/Getty Images

В жегите допустимо най-голямата неточност е човек да си облече нещо, направено от спарваща, изкуствена материя. Ако почерпим опит от хората, живеещи целогодишно тук-там с високи температури, ще забележим, че те постоянно залагат на естествени материи, като лен, памук или коприна. Същото следва да създадем и ние през лятото, защото този вид материи разрешават на влагата да се води, не топлят в допълнение и са прохладни сами по себе си. Избирайте необятни, комфортни облекла – рокли, свободни панталони, потници и тениски, и ще преминете през жегата една концепция по-леко.

Сиеста

 iStock/Getty Images

Неслучайно южните нации имат отмора по обед – тогава там става толкоз горещо, че никой не минава по улиците и най-естественото нещо е човек да лежи на хладна сянка. И даже и тук да нямаме публична традиция за сиеста, можем най-малко да си спестим ходенето по улиците на обед, когато слънцето е най-силно. Стойте на закрито и ветровито, а в случай че въпреки всичко се наложи да излезете, изберете по-сенчести направления. Никой няма изгода от това да припаднете от топлота, до момента в който кръстосвате града в морната горещина.

Дезодорант срещу изпотяване

В разгара на лятото даже и гореописаните тактики не оказват помощ против изпотяване. Да, ще стоим на хладно и ще пием лимонада, само че когато температурата на въздуха на открито е толкоз висока, всяко проявление на носа отвън климатика е гаранция за щедро потене.

При това състояние има единствено един правилен ход – дезодорант срещу изпотяване, който в действителност – но в действителност! - защищава от такова в продължение на до 72 часа. Разбира се,  всички сме употребили и употребяваме дезодорант срещу изпотяване, тъй че какво ново и впечатляващо може да има в един подобен артикул?

 Dove

Е, Dove знаят по какъв начин да привлекат вниманието ни и този път не изневеряват на стила си, лансирайки на пазара серия дезодоранти с нова патентована технология за още повече грижа* за подмишниците, даже и след бръснене (*спрямо добре познатата формула с ¼ хидратантен крем). В новите артикули дейните съставки са по-малки и по-стабилни, което надлежно ги прави по-ефикасни против изпотяване с още повече отбрана.

Освен това трансформират и съотношението сред дейните съставки и тези, вложени за грижа и хидратация на кожата, като в новата серия Dove Advanced Care съставките, дразнещи кожата, са с понижено количество, а тези, оказващи грижа за подмишниците, са увеличени с 23%. Резултатът е впечатляващ – дезодорант Dove Advanced Care с 0% алкохол, тройно хидратираща грижа и отбрана от изпотяване до 72 часа!

Хубаво е да четем такива вести преди настъпването на лятото и да знаем, че имаме потребен ход, който даже можем да носим в чантата си – паралелно до бутилката с вода. Съчетайте го с останалите препоръки и високите летни температури може даже да ни се видят приятни!
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР