Колко време ще трябва за приемането на държавния бюджет от

...
Колко време ще трябва за приемането на държавния бюджет от
Коментари Харесай

Радев пита ДПС - колко време ще трябва, за да се приеме бюджетът

Колко време ще би трябвало за приемането на държавния бюджет от Народното събрание? Това беше главният въпрос, който интересуваше президента Румен Радев и при консултациите за сформиране на държавно управление с Движение за права и свободи. Парламентът през днешния ден може и да почива поради Рамазан байрам, само че представители на придвижването отидоха на " Дондуков " 2 за диалозите, част от процедурата преди връчването на мандатите.

Предизвикателствата пред Народното събрание и президентската институция са огромни, сподели им президентът Румен Радев.

Има две значими задания – сформиране на постоянно държавно управление с допустимо най-широка парламентарна поддръжка, допустимо най-рано, и приемане на значими закони, от които зависи бъдещето на страната, сподели още той.

За разлика от предходни сходни срещи този път двете страни поддържаха добър, дори общителен звук. Мустафа Карадайъ занесе саралия на Радев за Шекер байрам. Той пристигна на " Дондуков " 2 дружно със зам.-председателя на партията Йордан Цонев.

Радев пък напомни прогнози на водача на Движение за права и свободи, които се сбъднали:

" Тогава Вие дойдохте с една таблица и предрекохте, че ще реализираме същия резултат (на изборите - б.р.), оказахте се прав. Още тогава вие призовавахте за нов взор върху политическия процес и търсене на нови подходи за сформиране на болшинство ".

" Заложихте в предизборната си акция нуждата да се търси разговор, разсъдък и компромис. Според мене това е една от аргументите да затвърдите солидното си наличие в българския парламент. Като партия с огромен и богат парламентарен опит, бих желал да чуя оценката ви за политическите процеси в 49-отото Народно събрание и по какъв начин оценявате опцията за сформиране на държавно управление, доста значим въпрос ", добави той.

" Много ще се веселя, в случай че по най-бързия метод се сформира държавно управление. И има риск от несъставяне на държавно управление. И в случай че вървим по общоприетата процедура с раздаването на мандатите, има риск това да докара до крах и със законодателната активност. Имаме исторически прозорец. Трябва безусловно да приемем някои закони. Най-важен е законът за държавния бюджет ", натърти Радев.

Поиска да разбере какъв брой време ще отнеме приемането на бюджета по плановете на Движение за права и свободи като добави, че май месец е изпълнен с празници.
 

" Това бяха следващите ненужни предварителни избори, които създадоха сходна конструкция на Народно събрание. Хората имат доста проблеми. Обиколихме страната и опитахме да определим дневния ред на обществото - високата инфлация, високите цени, несигурните работни места и несъответстващите приходи. Поехме ангажимент, че в случай че сме част от болшинството за кабинет, ще се опитаме да създадем по този начин, че дневният ред на обществото да стане подобен и за политиците ", стартира много продължителното си въведение Мустафа Карадайъ.

" Явно Движение за права и свободи би трябвало да влезе във властта, с цел да влезем в Шенген и еврозоната, посочи Карадайъ и напомни, че при присъединяване на Движение за права и свободи в ръководството България е станала член на НАТО и Европейски Съюз ", разгласи той.

Според Карадайъ първо политическият индивид, които ще ръководи, би трябвало да стане явен, да се направи дневен ред на този индивид, да се начертае програмата, да се заложат периоди и доста самоуверено да се върви напред. Той изясни, че към този момент са съпротива на оформящото се болшинство, защото не вземат участие в диалозите.

Карадайъ добави, че в тези избори е имало хора, които са споделили „ има по какъв начин “, само че не знаят по какъв начин, и други, които са говорили за непоклатимост, само че са харчили при ръководството си.

Второ, което можем да кажем е, че самите участници в политическия живот мъчно могат да надскочат персоналното и партийното си его и в понятието разговор се влагат разнообразни неща, означи ръководителят на Движение за права и свободи. Той още веднъж прикани за възобновяване на разговора и нормалността в политиката. Карадайъ акцентира, че Движение за права и свободи постоянно са се опитвали да допринесат за дълготрайните политики на страната, една от които е Планът за възобновяване и резистентност.

Три % недостиг е изпълним, зависи в какъв период би трябвало да се реализира и на каква цена, счита той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР