Колко странни могат да бъдат новогодишните традиции? Пригответе се за

...
Колко странни могат да бъдат новогодишните традиции? Пригответе се за
Коментари Харесай

10 шокиращи неща, които хората правят на Нова година

Колко странни могат да бъдат новогодишните обичаи?

Пригответе се за юмручен пердах, изгаряне на плашила и говорене с духове тъкмо в полунощ…

Часове преди да се сбогуваме вечно със остарялата година, ви предлагаме къса разходка до разнообразни точки на света. Днес ще ви разкажем за 10 шокиращи неща, които хората вършат на Нова година.

1. Имел под възглавницата за намиране на брачен партньор

Първата ни странна традиция идва от Ирландия и гласи, че всяка млада дама би трябвало да сложи под възглавницата си дребна част от растението имел. Нетипичното новогодишно вярване повелява, че единствено по този начин дамите ще съумеят да си намерят брачен партньор през идната година и ще бъдат щастливи.

2. Хвърляне на чинии

Стара, странна датска новогодишна традиция съставлява хвърлянето на чинии по съседската врата. Може би този факт ще ви изненада, само че вместо да се подразнят от струпаните части пред портата си, локалните са извънредно щастливи от това. Семейството с най-голямата купчина от счупени чинии, чаши и други съдове се смята за най-щастливото, тъй като това значи, че те имат доста лоялни другари.

3. Говорене с духове

Говоренето с духовете е част от мексиканската религия. Мексиканците мощно имат вяра, че могат да споделят с душите на мъртвите си близки и считат, че новогодишната вечер се смята за най-хубавото време за другарство с мъртвите духове. Така те могат да предадат обръщение или да изискат упътвания от своите изгубени близки. Нещо повече – в „ Taos Inn “, Ню Мексико, да вземем за пример, се предлага 15-минутна сесия за спиритизъм и медитация против скромната сума от 15 $.

4. Изгаряне на плашила

В Еквадор традицията повелява тъкмо в среднощ да бъдат изгаряни домашно приготвени плашила. Обикновено нетипичните кукли се подготвят от вестници и символизират отрицателното от остарялата година, което да не бъде пренасяно в новата.

5. Гледане на „ Вечеря за един “

Така, както в България гледаме „ Сам у дома “ всяка Коледа, в Германия на Нова година локалните се събират пред тв приемника, поради английската продукция „ Вечеря за един “. Тази странна процедура се носи от генерации германци, считано от 1972 година насам.

6. Целувка в среднощ

За да изпратят остарялата и посрещнат новата година, американците измислят своя забавен и положителен обред, изпълняван тъкмо в среднощ. Традицията повелява в 00:00 часа влюбените да се целунат, с цел да бъдат щастливи през идващите месеци. Известният филм „ В търсене на среднощна целувка “ е отдаден на този новогодишен обред.

7. Усмивка в среднощ

И до момента в който в Америка би трябвало да посрещнете новата година с целувка, то в Япония е належащо да приветствате идващите дванадесет месеца с усмивка. Местните считат, че единствено по този начин ще си подсигурят шанс за идната година.

8. Юмручен пердах

Ако сте считали, че всички прекарват Нова година с позитивни страсти и усмивки, прочетете идната ни шокираща традиция. Мястото е Перу, а навикът, който локалните са придобили през годините, включва гневен юмручен пердах, посредством който да „ разчистят сметките си “ в края на годината.

9. Хвърляне на сладолед

И до момента в който в България с наслада бихме си хапнали сладолед, в Швейцария на Нова година хората са привикнали да хвърлят топка от сладкото прелъщение на земята. По този метод швейцарците си подсигуряват благополучна идна година.

10. Хвърляне на монети

В прилежаща Румъния пък вместо сладолед, избират да хвърлят монети, с цел да почетат края на годината. Подобно на поверието, познато и в България, румънците имат вяра, че в случай че хвърлят монети в река ще получат в подмяна здраве и шанс през новата година.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР