Колко пари трябва да инвестирам в злато?

...
Да имаш разнообразно портфолио е важно, особено в наши дни.
Коментари Харесай

Да имаш разнообразно портфолио е важно, особено в наши дни. С по-високи потребителски цени, инфлация и възходящ и нисък фондов пазар, разпределянето на вашите инвестиционни долари — и минимизирането на твърде много експозиция в един клас активи — е по-важно от всякога.

За много потребители инвестирането в злато може да бъде интелигентен начин за диверсификация на портфолио и има няколко начина да го направите, включително физическо злато, IRA за злато, златни акции и др. Но колко точно трябва да отделите за злато? Инвестирането на точната сума е от ключово значение за получаване на най-голяма възвращаемост.

Ако смятате, че бихте могли да се възползвате от инвестирането в злато, тогава започнете, като поискате безплатен комплект за инвеститори сега.

Защо златото може да бъде интелигентна инвестиция

Една голяма Предимството на златото е, че то не е обвързано с други класове активи, така че когато един пазар се бори, златото има тенденция да се задържи силно.

„В исторически план златото се е считало за добър инструмент за диверсификация на портфейлите на инвеститорите, тъй като златото не е силно свързан с други типични класове активи като акции или фиксиран доход“, казва Даниел Милан, управляващ партньор и представител на инвестиционен съветник в Cornerstone Financial Services в Саутфийлд, Мичиган. „Важно е да се диверсифицира с активи, които не са силно свързани помежду си.“

Недостигът на злато също е важен. Това помага да се гарантира, че запазва стойността си — и често я увеличава — както сега, така и в дългосрочен план. Този недостиг помага на златото да поддържа стойността си, осигурявайки стабилна възвръщаемост по време на иначе нестабилни икономически условия.

Научете повече за инвестирането в злато тук сега.

Правилното количество инвестиции в злато

Общо казано, експертите препоръчват да инвестирате от 2% до 10% от портфолиото си в злато, но всъщност няма категоричен и бърз отговор за това колко трябва да държите в инвестиции в злато. Реалността е, че правилният ход зависи от това колко искате да увеличите парите си, времевия си хоризонт и цялостното ви излагане на риск в други части на портфолиото ви.

Ако трябва да видите сериозна възвращаемост върху вашите пари — или възвръщаемост за кратък период — купуването на много злато вероятно не е най-добрият ход. Златото до голяма степен се разглежда като сигурна инвестиция. Въпреки че ще ви помогне да запазите стойността на богатството си с течение на времето, то няма да доведе до голяма възвръщаемост (и особено не в краткосрочен план).

„Златото предлага алтернатива на физическа стойност на хартиените активи, като фиатни валути, акции и облигации“, казва Иля Спивак, ръководител на глобалния макрос в инвестиционната мрежа tastylive. „Валутите и облигациите плащат лихва, а акциите изплащат дивиденти. За разлика от тези активи, златото не дава доходност.“

Ако сте изложени на голям риск в други части от портфолиото си, може да искате повече злато, отколкото други инвеститори може да имат нужда. Това ще запази вашето богатство, ако вашите инвестиции в други категории загубят стойност.

„Златото обикновено се представя добре, когато индексите на акциите падат и има отрицателна корелация с акциите по време на пазарни сътресения“, казва Амелия Бурдо, управляващ директор на пазарната стратегия в Diamond Standard. „Диверсификацията в злато е начин за хеджиране на макрориск, независимо дали е икономически, системен или геополитически.“

Заявете тук безплатно ръководство за инвестиции, за да видите дали инвестирането в злато е подходящо за вас.

Консултирайте се с професионалист

Инвестирането в злато може да бъде разумно за някои портфейли, но не е подходящо за всички.

Ако не сте сигурни, че златото е правилният ход за вашите финансови цели или просто не сте сигурни в колко злато да инвестирате, помислете за консултация с професионален инвестиционен съветник. Те могат също така да ви помогнат да определите най-добрия начин за инвестиране в злато (злато IRA, златни кюлчета, запаси от добив на злато и т.н.).

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР