Колко от нас често се събуждат сутрин щастливи и пълни

...
Колко от нас често се събуждат сутрин щастливи и пълни
Коментари Харесай

Как да се събуждаме сутрин бодри и изпълнени с енергия

Колко от нас постоянно се разсънват заран щастливи и цялостни с сила, че безусловно желаеме да пеем? Разбира се, че на множеството хора им е доста мъчно да се разделят с леглото си заран. 

Нека в този момент помислим по какъв начин да се събудим заран и да не се усещаме претрупани. Утрото дефинира целия ни ден! За да се разсъните с сила заран, запомнете няколко правила:

- Мотивирайте се да се разсъните. Потърсете в действителност значими аргументи, като да вземем за пример да ставате рано с цел да бягате, да се къпете или да приготвите вкусна закуска. Ако всичко това не ви стимулира задоволително, можете да си вземете куче - то ще се оправи с събуждането ви по-добре от всеки будилник.

- Не се опитвайте да измамите тялото си, като удължите събуждането. Допълнителните 5 минути няма да ви прибавят мощ, а в противен случай. Можете да употребявате остроумен трик, като поставете будилника по този начин, че да би трябвало да ставате, с цел да го изключите.

- Спете добре. Ключът към положителното утро е качественият сън. Не бъдете мързеливи, с цел да извършите съня си допустимо най-удобен - вземете комфортно спално долни дрехи, естествени облекла за сън, поддържайте оптималния микроклимат в спалнята си. Ако имате шумни съседи, тапите за уши могат да ви оказват помощ. Също по този начин постоянно проветрявайте зоната за сън, с цел да осигурите съответни равнища на О2.

- Опитайте се да забравите за ежедневните проблеми, по-добре е да мечтаете за нещо прелестно преди лягане.

- Създайте си обред за лягане. В детството мнозина не могат да заспят без приказка за лягане или приспивна ария. Възрастен няма да се срами да прави дихателни извършения преди лягане или да слуша успокояваща музика, с цел да се отпусне.

- За облекчение на напрежението в мускулите на тялото се предлага да си вземете ароматна вана преди лягане. Ако това не е допустимо, отидете най-малко на топъл душ.

- Вечерята би трябвало да е лека и не по-късно от 3 часа преди лягане.

- Изключете всички светлини. Ако към момента има прекалено много светлина в стаята, да вземем за пример заради градското осветяване, спуснете щорите или вземете превръзка на очите.

- Опитайте се да си лягате постоянно едновременно. В началото ще бъде мъчно, само че по този метод можете да увеличите самодисциплината си.

- Звук на тревога. Твърде сурова и мощна мелодия!

- Пиенето на чаша вода след пробуждане ще помогне на организма да стартира метаболитния механизъм.

- Пускайте обичаната си музика заран, с цел да извършите утринните си мерки доста по-приятни.

- Не подценявайте цената на сутринта - това е една от най-важните елементи на деня. 

Спазването на тези правила ще ви помогне най-сетне да се отървете от тежестта на събуждането и ще ви помогне да обичате утринното време. 

Станете бодри, започнете деня си с усмивка и позитивизъм!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР