Колко голямо бе предизвикателството за вашия екип при създаването на

...
Колко голямо бе предизвикателството за вашия екип при създаването на
Коментари Харесай

За аеродинамиката в новите Audi-та

Колко огромно бе предизвикването за вашия екип при основаването на аеродинамиката на първия електромобил на Audi?
Огромно. В края на краищата Audi e-tron е първият напълно електрически модел на нашата марка. Затова при основаването на продуктовите спецификации ние сами взехме решение това да бъде най-аеродинамичния автомобил на Audi до момента в този авто клас. Като екип, трябваше да употребим цялото си познание и умения с цел да осъществяваме задачите и по тази причина трябваше да включим спомагателни нощни смени в работата.

Лично за вас, кой беше най-важният съставен елемент в аеродинамичната идея на Audi e-tron?
За мен това бяха виртуалните огледала – без подозрение. И освен тъй като усъвършенстват аеродинамиката доста, само че и тъй като има символно значение. Те ознаменуват ново потомство в развиването на автомобила – със напълно друг метод.

От позиция на аеродинамичните разработки, по какъв начин се отличава електрическият модел от колите с мотори с вътрешно горене? Съществува ли фундаментално друга философия?
Нашата работа бе по-предизвикателна. Защото положителната аеродинамика и ниското въздушно противодействие са още по-важни за електрическите коли. Като цяло разполагате с по-малко налична сила, в сравнение с при колите задвижвани от мотор с вътрешно горене. Така че се постанова да усъвършенстваме успеваемостта във всеки вероятен подробност. Един подобен е въздушното противодействие в условия на непрекъснато придвижване с висока скорост, като да вземем за пример на автомагистрала. Искаме да осигурим на нашите клиенти електрически SUV модел, подобаващ за дълги пътувания.

Имат ли инженерите по аеродинамика повече въздействие върху цялостната разработка на автомобила?
Да, безусловно. И това е тъй като аеродинамиката играе основна роля в определянето на пробега на автомобила. В края на краищата силата изразходена за превъзмогване на въздушното противодействие не може да бъде възобновена – за разлика от тази за ускорението на автомобила.

Мони Ислам – началник отдел Аеродинамика/Аероакустика, AUDI AG
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР