Колко е важно да пишеш и говориш грамотно на български?

...
Колко е важно да пишеш и говориш грамотно на български?
Коментари Харесай

Отличен на матурата по български: Защо е важно да пишеш и говориш правилно?

Колко е значимо да пишеш и приказваш грамотно на български? И в случай че това в действителност е значимо, за какво и тази година резултатите от зрелостните изпити по български език и литература не са изключително радващи?

Отговори на тези въпроси има момиче от Монтана, постигнало оптималните 100 точки от матурата по предмета. Нещо повече: с изключение на български, тя владее и два други езика.

Небходим е документ за идентичност

Мария Костова е единствената със 100 точни от всички към 46 000 явили се на матурата.

За матурата избрала интерпретативно съчинение, тъй като харесва Петя Дубарова.

„ Няма дума, която да ме нервира, аз не приказвам изцяло вярно. В българския език би трябвало да има място за неточност, тъй като е език за връзка, да поддържат връзка хората. Грешките са в книжовния език “, уточни тя.

С най-високи резултати са София-град, Смолян, Пловдив, Варна, Благоевград и Перник

По думите й виновността за общите резултати на матурата, които са под 4 не е единствено на учениците, че не са учили. „ Имам възприятието, че доста се променяше формата през годините и ни лишава доста време да се приспособим. Получи се комплициране и нямахме съвършената подготовка. Не обвинявам никого, учениците се постарали, създали са каквото са могли “, сподели Костова.

Вторият изпит й е бил по математика. Мария е избрала да учи промишлен дизайн. „ Интересувам се от изобразяване, само че по-последствие избрах промишлен дизайн. Трябва ми физика и математика и няма нищо общо с литература и езици “, сподели тя.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР