Колко е ефективна работата на КПКОНПИ и има ли корупция

...
Колко е ефективна работата на КПКОНПИ и има ли корупция
Коментари Харесай

Частна фирма ще търси корупция в КПКОНПИ срещу 70 000 лева

Колко е ефикасна работата на КПКОНПИ и има ли корупция в държавната администрация? На този въпрос отговор ще търси частна компания, а цената за оценката й е 70 000 лв..

Антикорупционната комисия е оповестила социална поръчка за компания, която да създаде " методология на успеваемостта на антикорупционните политики ". Освен оценка, в плана е заложено и основаване на отворена платформа, посредством която да се поддържа връзка с други заинтригувани страни.
Цената на поръчката е 68 хиляди лв. без Данък добавена стойност. Средствата би трябвало да дойдат от европейския фонд " Вътрешна сигурност ", написа " Медиапул ".

В документите към публичната поръчка е записано, че построяването на система за мониторинг на резултатите от антикорупционното законодателство " е от основно значение за успеваемостта на антикорупционните политики ".

Системата ще се употребява и за оценка на " нивото на административна корупция ", оценка на политиките за битка с нея и наблюдения на " използването на антикорупционни политики в основни обществени институции - Министерство на вътрешните работи, организация " Митници ", правосъдната власт, системата на опазването на здравето ".

Наблюдението върху равнищата на корупцията в администрацията ще се прави два пъти годишно, излиза наяве от поръчката.
Ще се прави оценка честотата на предоставяне на подкупи от жителите и оказваният върху тях корупционен напън, изясняват създателите на заданието.

Веднъж годишно ще се прави оценка и какъв брой са ефикасни политиките за битка с корупцията.

Интересното е, че оценките ще се вършат от самите проверявани институции - те ще предават отчети за личния си прогрес в битката с корупцията.

Социологически изследвания също ще ревизират успеваемостта.

Резултатите от изследванията ще се качват на уеб-платформата, излиза наяве от поръчката. Целта е по този метод в наблюдението на антикорупционните политики да се включат неправителствени организации и жители. В платформата ще се качват и резултати от социологически изследвания, както и материали, свързани с битката с корупцията.

Платформата ще може да се употребява след регистрация с потребителско име и ключова дума. Тя би трябвало да работи с най-популярните интернет браузъри и да бъде налична от мобилни устройства. Предвижда се и функционалността за embed/вмъкване на наличие от обществените мрежи, написа в поръчката на КПКОНПИ.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР