Колко безопасно е работното облекло?Работното облекло като цяло не е

...
Колко безопасно е работното облекло?Работното облекло като цяло не е
Коментари Харесай

Каква е разликата между работно облекло и лични предпазни средства?

Колко безвредно е работното облекло?

Работното облекло като цяло не е належащо да има защитни свойства, с изключение на да бъде издръжливо и да защищава потребителя от ежедневните действия, свързани с работата и изискванията на труд. Въпреки това можете да получите работно облекло, което има характерно качество на отбрана, като да вземем за пример работни панталони вид Лични защитни средства /ЛПС/. Те нормално са по-издръжливи, с цел да понижат заплахите, като да вземем за пример остри предмети от порязване на кожата.
Според закона за здравословни и безвредни условия на труд (ЗЗБУТ) " Лично защитно средство " е всяко приспособление, екипировка, проектирано да се носи или употребява от работещия, с цел да го защищава от една или повече вероятни рискове, заплашващи неговото здраве и сигурност при работа, както и всяко допълнение, принадлежност или особено работно облекло, проектирани за същата цел. “
Докато други артикули, като да вземем за пример огнеустойчиви тениски, нормално се бъркат като работно облекло, те в действителност се класифицират като ЛПС защото тези артикули са предопределени да защищават потребителя в рискови условия, а не в ежедневни. Всички детайли на ЛПС се контролират от законодателството и имат рейтинги. Обикновено те са в ярки цветове, за по-висока видимост.

Каква е разликата сред?
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР