Колко абсурдно е състоянието на рибарското пристанище “Карантината днес се

...
Колко абсурдно е състоянието на рибарското пристанище “Карантината днес се
Коментари Харесай

Абсурдите на Варна: Рибарски кораб заседна в рибарското пристанище, от общината се оправдават с газенето

Колко неуместно е положението на рибарското пристанище “Карантината ” през днешния ден се видя на процедура. Рибарски транспортен съд - за каквито сякаш е построен пристана, се опита да влезе в него, само че заседна и трябваше да бъде изтеглен. За случая заяви “Меритайм.бг ”. Така стана повече от ясно, че рибарското пристанище за милиони, финансирано и с пари на Европейски Съюз, не става въобще за това, за което е издигнато.



Кораб “Барбун ” заседна през днешния ден преди обед и са наложи да бъде изтеглен от различен кораб. Създалата се обстановка беше коментирана от общинското сдружение “Общински паркинги и синя зона ”, което ръководи и рибаркия порт. Ето какво обясниха те:

“В пристанище „ Карантината “ в Аспарухово могат да влизат кораби с прегазване до 1,5 м. Затова на рибарския транспортен съд „ Барбун “ още през вчерашния ден е отхвърлен достъп, защото плавателният съд гази над 2,10 м., изясни Младен Иванов, представител на оператора на врата.

Днес на своя отговорност транспортен съд “Барбун ” е влезнал в пристанището и е затънал в акваторията на пристанището. Плавателният съд е изтеглен от различен риболовен транспортен съд. На 18 април дейностите по възобновяване на плановите дълбочини на пристанище „ Карантината “ са завършени. Извършен е така наречен промер – т.е. замерване на дълбочините на акваторията, които дават отговор на плана.

В момента се правят действия по дооборудване на пристанището за приемане на уверение за експлоатационна валидност от “Морска администрация ” за цялостен потенциал – приемане на 116 плавателни съда. От юни 2021 година на пристанището има 42 плавателни съда, които са наематели с подписани контракти. ”

От известието на пресцентъра на кмета Иван Портних до медиите, следват няколко въпроса.



Що за пристанище е това, което не може да приема кораби, за каквито е издигнато? Как по този начин сдружение, отговарящо за автомобилния траспорт в града, има компетентност да ръководи и пристанище? Що за пристанище е “Карантината ”, като няма уверение за валидност от “Морска администрация ”? Отговорите би трябвало да даде кметът на Варна Иван Портних. Припомняме, че по-рано през днешния ден Българска социалистическа партия изиска инспекция на работата му от Европейската прокуратура, като една от аргументите е точно “пристанището ”, което явно не става за кораби.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР