Колите минаха по улицата. Бус със спец полицаи засече автомобилите,

...
Колите минаха по улицата. Бус със спец полицаи засече автомобилите,
Коментари Харесай

Очевидец на зрелищния арест в Пловдив с ексклузивни подробности за действията на спецполицаите

„ Колите минаха по улицата. Бус със познавач служители на реда засече колите, извадиха двамата мъже и им сложиха белезници. Започна обиск, като у тях откриха не малко пари. Банкнотите бяха по 50 и 100 лв.. Доколкото разбрах са чиновници на Здравната каса ”, разяснява младо момче, което е станало очевидец на екшъна на улица „ Данаил Николаев ”.

Припомняме, че при акция на " Икономическа полиция " бяха арестувани петима души свързани с корупционна скица. Двама от тях бяха закопчани на улица „ Данаил Николаев”, директно до Второ РУП. Единият от тях е Иван Деспотов, който е шеф на дирекция „ Контрол на извънболничната здравна и дентална помощ” в Здравноосигурителната каса в Пловдив, а другият е Влади Манев, който е чиновник в същата дирекция.

Окръжният прокурор Румен Попов удостовери информацията, само че отхвърли да назове имената на останалите закопчани, защото сега към момента се правят процесуално-следствени дейности. Една от колите, арестувани при интервенцията, е на финансов контрольор - още веднъж от Здравната каса в града, написа TrafficNews.bg.

Според очевидеца, акцията е почнала малко след 13 часа.

„ Много време полицията пребъркваше мъжете и ровеха в колите. Улицата бе блокирана. До колкото разбрахме става дума за подкуп”, разясниха хората в региона.

Жена от близка месарница, описа, че малко откакто са минали колите на двамата задържани, са се чули спирачки и откакто погледнала, служители на реда са ги вадели от колите.

По време на обиските органите на реда брояха банкноти по 100 лв. на предния похлупак на един от колите. През цялото време мъжете стояха с белезници на тротоарите от двете страни на улицата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР