Колики – кошмарът на всяка млада майка. Те възникват в

...
Колики – кошмарът на всяка млада майка. Те възникват в
Коментари Харесай

Какви лекарства да използваме за облекчаване на бебешките колики


Колики – кошмарът на всяка млада майка. Те пораждат вследствие на незрялата храносмилателна система на кърмачето. Не се знае с акуратност дали повода за коликите са задържане на газове в стомахчето или неналичието на задоволително ензими, които да преработват млякото.

По тази причина има два съществени типа медикаменти, които се употребяват за облекчение на коликите при бебетата – симетикон и ензимни артикули.

Симетикон. Натрупването на газове в стомашно-чревния тракт е под формата на неактивна пяна, състояща се от дребни мехурчета. Резорбцията на тези газове е затруднена. Симетикона подкрепя разпадането на дребните мехурчета газ. Така те могат да се резорбират от чревната стена и да се отделят по натурален метод.

Свързани публикации.. Да сложим началото на едно сполучливо кърмене 0 Бебето има колики – по какъв начин да го успокоим? 0 Помощ – колики! 0

Активното вещество – симетикон не се резорбира и се отделя от организма непроменено. Той е физиологично и химически неактивен, заради това не са регистрирани случаи на предозиране с него, даже при банкет на огромни количества. Приемът на симетикон може да се реализира като се добави в шишето с мляко, в случай че бебето е на кърма може да се даде с лъжичка директно след кърмене в съответната доза, оказана на листовката. Ако пропуснете банкет можете да го добавите когато и да е.

Като непряк резултат на симетикона се следи запек, който може да се каже, че е дозозависим.

Ензимни артикули. Ензимът лактаза е натурален за човешкия организъм и подкрепя разграждането на лактозата, съдържаща се в кърмата и млечните формули. Препоръчва се прибавяне на ензимния артикул при всяко хранене на бебето. При отшумяване на признаците се понижава дозата и броя на приемите и последователно се стопира.

Ако коликите се появят отново можете да започнете банкет на ензимите по същата скица.
Ако кърмите изцедете малко количество кърма и сложете съответното количество от ензимния артикул, дайте с лъжичка. След това кърменето може да продължи както всекидневно.

При храненето с приспособено мляко ензимите се накапват в шишето. Необходимо е да изчакате най-малко 15 мин преди да нахраните бебето.2171
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР