Количеството на мъртвата риба в река Черна в Смолян е

...
Количеството на мъртвата риба в река Черна в Смолян е
Коментари Харесай

Около 150 кг мъртва риба е извадена от река Черна в Смолян

Количеството на мъртвата риба в река Черна в Смолян е към 150 кг и тя е пъстърва.

Това сподели кметът на Смолян Николай Мелемов . Той посочи, че би трябвало да се откри виновника за замърсяването. " Има проверяващ служител на реда по случая е формирано и досъдебно произвеждане.

РИОСВ са взели проби и когато те излязат със умозаключение и се разкрие повода за замърсяването, ще вземем ограничения и със зарибяването на реката “, разясни Мелемов.

Той посочи, че мъртвата риба към този момент и извадена от реката и изрази вяра, че като се спре замърсителят, реката би трябвало да се почисти . Мелемов сподели още, че е разумно, както беше и в Девин, зарибяването на река Черна да се извърши от замърсителя на реката или най-малко да се заплати от него.

Припомняме, че сигналът за мъртвата риба в реката бе получен в неделя заран, като незабавно е образуван екип от специалисти. След обход в региона на жк. " Петровица " е открито съществуването на умряла риба и миризма на канализационни битово-фекални води.

В региона няма промишлени предприятия, формиращи отпадъчни води, които се заустват в река Черна. Проверяват се дейностите по реализацията на втория воден цикъл на гр. Смолян в обходения сектор, взаимно с община Смолян. По случая се прави инспекция и от Министерство на вътрешните работи.

Констатирано е заустване на отпадъчни води с битово-фекален темперамент от канализационния колектор на града в реката. Спрямо отговорните лица ще бъдат подхванати административно - наказателни ограничения, в това число има опция за предприемането ограничения по реда на Закона за отговорността за попречване и премахване на екологични вреди, оповестиха от РИОСВ-Смолян.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР