Количеството и начинът на поставяне на взривното устройство показват, че

...
Количеството и начинът на поставяне на взривното устройство показват, че
Коментари Харесай

Ген. Румен Ралчев за атентата на Гешев: МВР и ДАНС не са си свършили работата

Количеството и методът на слагане на взривното устройство демонстрират, че задачата е еднопосочна - да се стигне до гибел. Отделен въпрос е какъв брой е дипломиран този, който я е сложил. Ако еквивалентът на тротила в действителност е 3 кг, резултатът е доста дребен. Фактът, че устройството не е сработило по предопределение, разкрива, че има пропуски при подготовката на офанзивата. Всичко това е повода да няма човешки жертви. 

Това заяви ген. Румен Ралчев. По думите му подобен вид атентат против настоящ основен прокурор не е имало у нас досега и се хвърля голяма сянка върху престижа на България в Европа.

" Работата с престъпния контингент е занемарена. Някой е пропуснал информацията или някой е изчакал. И в двата случая не е постъпил вярно. Най-важното е, че основният прокурор е жив и здрав, а НСО излиза с чест от този атентат. МВР и ДАНС не са си свършили работата ", акцентира той.

Според ген. Ралчев думата професионализъм мъчно би могла да бъде употребена по отношение на подготовката на атентата.  

" Ако беше готова професионално, щеше да има жертви. Бомбата е сработила, само че не в подобаващия миг. Подготовката е целяла ликвидиране ", безапелационен бе той пред Bulgaria ON AIR. 

Ген. Ралчев посочи, че начинът на осъществяване изключва поръчката на офанзивата да идва от непозната работа. 

" Както " Охрана на правосъдната власт ", по този начин и НСО имат хронически дефицит на запас, а отсам и методът, по който работят. Това ги кара да правят работа и да се гънат - не могат на 100% да вземат ограничения, които да са съответни. Атентатът сподели, че има избран контингент от хора, които са подготвени на всичко за дестабилизирането на ситуацията в страната ", означи той. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР