Количество вода, което трябва да пием на ден, може да

...
Количество вода, което трябва да пием на ден, може да
Коментари Харесай

Важно ли е колко вода пием на ден: Отговорът ще ви изненада

Количество вода , което би трябвало да пием дневно, може да варира според от няколко фактора, в това число възраст, пол, физическа интензивност, климатични условия и здравословно положение. Общо признатата рекомендация е да се пие към 8 чаши вода дневно, което е почти 2 литра, споделят експертите.

Но това е единствено ориентировъчно количество и може да се нуждаете от повече или по-малко вода според от самостоятелните си потребности. Например, в случай че сте физически дейни или живеете в парещ климат, може да имате потребност от повече вода, за да се хидратирате вярно , сочат те.

Има специалисти, които не предлагат съответното количество от 2 литра вода дневно. Някои от тях поучават да се пие вода, когато се чувствате жадни и да следите за признаци на обезводняване, като суха кожа, отмалялост и тъмна урина. Според тях с водата не би трябвало да се прекалява, тъй като при банкет на течности над 2 л. на ден, тя към този момент отмива много минерали, които се намират в бъбреците.

Относно заместването й с други питиета лекарите споделят, че водата е най-хубавият избор за хидратацията на организма . Все отново, някои питиета като чай, кафе, сокове и безалкохолни питиета могат да се употребяват като допълнение към водата.

Трябва да се заобикаля несъразмерното изразходване на питиета, които съдържат високи равнища на захар или кофеин , защото те могат да доведат до дехидратация.

Ако не пием задоволително вода, може да се появят разнообразни проблеми- отмалялост, главоболие, замъглено мислене, суха кожа и други При продължителна и сериозна дехидратация има заплаха от съществени здравословни проблеми, като увреждане на бъбреците, сърдечни проблеми.

Най-добре е да пиете вода преди, а не по време на хранене.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР