Колетите, изпращани по пощата или с куриерски фирми, вече се

...
Колетите, изпращани по пощата или с куриерски фирми, вече се
Коментари Харесай

Ровят колетите за домашно вино и ракия

Колетите, изпращани по пощата или с куриерски компании, към този момент се отварят за инспекция дали в тях има домашно вино или ракия без данък. Това става откакто от 1 януари влязоха в действие промени в Закона за акцизите и данъчните хранилища. Затова, в случай че сте решили да изпратите стомна с вино или ракия на собствен родственик, би трябвало да знаете, че рискът алкохолът да бъде иззет е голям, написа в. " Труд ".

Изпращането на домашно вино, ракия без заплатен данък и боклуци от тютюн с пощенски колета е неразрешено. Подателят и получателят на пратката би трябвало да покажат на пощенския оператор персоналната си карта. Новото от тази година е, че при поискване от пощенския оператор и изпращачът, и получателят би трябвало персонално да отварят пратката и да я дават за инспекция. Ако се окаже, че в колета има домашно вино или алкохол без данък, пратката може да бъде арестувана, като за случая ще бъдат известени митничарите. Всичко това се прави, с цел да бъде предотвратено преместването посредством пощенската мрежа на акцизни артикули без платени данъци.

Пощенският чиновник или представителят на куриерската компания може да изиска от изпращача документи, свързани с произхода на стоката, както и предложена от митничарите друга информация, гласят още измененията в закона. Целта е да бъдат предотвратени опити за заобикаляне на закона като да вземем за пример преместване на домашна ракия без заплатен данък или пък на домакински алкохол в бутилки от уиски с бандерол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР