Колекция от дълбоко лични любовни писма от тийнейджъра Боб Дилън

...
Колекция от дълбоко лични любовни писма от тийнейджъра Боб Дилън
Коментари Харесай

Любовни писма на Боб Дилън от тийнейджърските му години отиват на търг

Колекция от надълбоко персонални любовни писма от младежа Боб Дилън до приятелката му от гимназията, в които той споделя желанието си да промени името си и да продаде милион плочи, се предлага на търг в Бостън, съобщи Асошиейтед прес.

Момчето Боб Цимерман от Хибинг, Минесота, написа 42 писма на общо 150 страници до Барбара Ан Хюит в интервала 1957-1959 година Посланията, които се оферират на търг от аукционна къща " Ар Ар окшън ", в никакъв случай до момента не са се появявали обществено и хвърлят светлина върху живота на фолк-рок иконата.

" Този списък е един от най-значимите в културата на двадесети век, който в миналото сме предложили ", сподели изпълнителният вицепрезидент на тръжната къща Боби Ливингстън, който е огромен обожател на Дилън, оповестява Българска телеграфна агенция.

Дъщерята на Хюит открива писмата, измежду които и обилна картичка за Свети Валентин, откакто майка ѝ умира през 2020 година Колекцията, ведно с истинските пощенски пликове, писани собственоръчно от Дилън, се оферират като един лот с начална цена 250 000 $. Наддаването завършва на 17 ноември.

От тръжната къща не разкриват наличието на кореспонденцията. Известно е, че Хюит била червенокоса и Ливингстън позволява, че червенокосите или кестеняви дами в някои песни на Дилън са въодушевени от нея. В текста на " Tangled Up in Blue " се приказва за жена, " в случай че косата ѝ все още е алена ".

Хюит основава семейство с мъж от Хибинг, само че в края на 70-те години, след седемгодишен брак, се развежда и по-късно не се е омъжвала.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР