Колективните усилия са ключът към постигането на повече равенство между

...
Колективните усилия са ключът към постигането на повече равенство между
Коментари Харесай

ЕС се обяви за повече партньорство с Африка за постигане на равни права между половете

Колективните старания са ключът към постигането на повече тъждество сред половете. В това се сплотиха участниците от първия ден на Европейските дни на развиването, които започнаха в Брюксел. Тази година акцентът им е върху равенството сред половете и даването на по-големи права на дамите -  част от постигането на задачите на Програмата за стабилно развиване 2030 година

12-ото издание на Европейските дни на развиването беше намерено от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. В словото си той бе безапелационен – обединяването сред страните освен в Европейския съюз, само че и по света, ще докара до мир, независимост и повече развиване:

" Като европейци, ние би трябвало да спрем да преподаваме уроци. Трябва да предприемем нови дейности, и по-специално с африканските страни. Трябва да си партнираме с тези, които работят в посоката, която и ние. "

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни също се разгласи за повече партньорство с Африка, само че и за финансова поддръжка към страните от континента:  Снимка

" Необходими са ни повече пари за Африка в бюджета на Европейски Съюз - над 40 милиарда евро. Трябва да влагаме в този континент. Това е и в наш интерес, освен в техен. Ако желаеме да понижим незаконната миграция, би трябвало да влагаме повече. "

Специален посетител на събитието беше кралицата на Испания Летисия Ортис.

Дискусиите по време на Европейските дни на развиването продължат и на следващия ден.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР