Колегите пред ДАНС се оплакаха, че днес Пеевски ги пренебрегнал.

...
Колегите пред ДАНС се оплакаха, че днес Пеевски ги пренебрегнал.
Коментари Харесай

Катя Илиева: Пеевски каза нещо много важно

Колегите пред ДАНС се оплакаха, че през днешния ден Пеевски ги пренебрегнал. Той обаче сподели нещо доста значимо, и то е, че има доста какво да каже и занапред ще беседва с медиите. Много хора няма да могат да спят след тези негови думи, счита Катя Илиева, виновен редактор на Фрог нюз в предаването ”Честно казано” на Люба Кулезич.

Доколко той има доверие на институциите е значимият въпрос. И по какъв начин те ще се държат в тази обстановка. Досега страната я нямаше. Тя абдикира от отговорността да прави следствия. Ние сме писали за публични поръчки, обвързаности и така нататък И е значимо по какъв начин ще реагират институциите в този момент, сподели още тя пред Евроком, представена от Фрог нюз.

На моето място би трябвало да седи човек от финансовото разузнаване, да вземем за пример и той да разкрива какви са механизмите за откриване на противозаконни покупко-продажби. А ДАНС даже не демонстрираха предпочитание да осведомят защо става дума. Това не е държавна загадка.

За Пеевски нещата не са изобщо нови, за тях е писано доста. По-важно е да се разкрият имената на магистрати и висши управници, които се крият зад Пеевски, счита Илиева.

В последна сметка, още през 2010 година излезе информация, че са се добрали до швейцарски сметки на хора от политическия хайлайф, магистрати и така нататък Но всичко е потънало. Бойко Рашков също сподели за сходни сметки, само че обществото не знае, а прокуратурата ги държи в загадка. Докато хора се държат на къса верижка, не считам, че тази мега мафиотска конструкция ще се събори, сподели още тя.

Съмнявам се, че Гешев взима решения въз основата на личния разбор. Но поврат има. И от държанието на прокуратурата зависи дали ще продължаваме да изглеждаме като задния двор на Европа или ще заприличаме на естествените страни, продължи разсъжденията си Илиева.

Изборите са значими, тъй като зависи какво законодателство ще бъде признато и какви хора ще го ползват. В КПКОНПИ Цацаров е подменил половината състава с негови хора. Знаете, че в България корупцията е легална, узаконена. Другият залог е през идващите избори какви хора ще дойдат, уточни тя.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР